ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γεμάτη η ατζέντα της εβδομάδας

09:10 - 22 Ιουλ 2019 | Αναλύσεις
Γεμάτη η ατζέντα της εβδομάδας
Εξαιρετικά «πλούσια» και… γεμάτη είναι η ατζέντα και αυτής της εβδομάδας στο ελληνικό χρηματιστήριο, με κυρίαρχο στοιχείο ασφαλώς την ολοκλήρωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης σήμερα το βράδυ και την ψήφο εμπιστοσύνης.

Από σήμερα παύει η διαπραγμάτευση της ΕΛ.ΤΕΧ. Άνεμος καθώς ολοκληρώθηκε η συγχώνευση με την Ελλάκτωρ, οπότε η τιμή της τελευταίας θα είναι αναπροσαρμοσμένη. Θυμίζουμε πως κάθε μέτοχος της ΕΛ.ΤΕΧ. Άνεμος θα ανταλλάσσει 1 μετοχή που κατέχει με 1,27 νέες κοινές, ονομαστικές, μετά ψήφου μετοχές της Ελλάκτωρ, ονομαστικής αξίας 1,03 ευρώ η κάθε μία.

Από σήμερα 22 Ιουλίου έως την προσεχή Τετάρτη 22/7 Ιουλίου θα διαρκέσει η δημόσια προσφορά για το ομόλογο της Attica Group, που στοχεύει να αντλήσει από 125 έως 175 εκατ. ευρώ.

Είναι το πρώτο ομόλογο που εκδίδει ακτοπλοϊκή εταιρεία στην Ελλάδα, ενώ τα αποτελέσματα της τελικής έκβασης της δημόσιας προσφοράς θα ανακοινωθούν την Παρασκευή 26 Ιουλίου, με την έναρξη της διαπραγμάτευσης να έχει οριστεί για τη Δευτέρα 29 Ιουλίου.

Αύριο Τρίτη 23 Ιουλίου θα ξεκινήσει η τριπλή εισαγωγή της TITAN Cement International σε Euronext Βρυξελλών, Παρισίου και εκ νέου στο ελληνικό χρηματιστήριο, μετά την επιτυχία της δημόσιας πρότασης, ενώ μεταφέρει και την έδρα στις Βρυξέλλες.

Υπάρχουν πολλές αποκοπές μερισμάτων αυτή την εβδομάδα. Από Δευτέρα, χωρίς το μέρισμα χρήσης 2018 θα διαπραγματεύεται η μετοχή του ΟΛΠ (€0,424) και της ΕΚΤΕΡ (€0,04), ενώ αύριο Τρίτη ακολουθεί η αποκοπή του δικαιώματος στην επιστροφή κεφαλαίου (€0,10) της Fourlis και την Τετάρτη χωρίς το μέρισμα (€0,043) θα διαπραγματεύονται οι Μύλοι Κεπενού.

Τέλος, η ΕΧΑΕ ανοίγει την αυλαία τω αποτελεσμάτων εξαμήνου την ερχόμενη Πέμπτη ενώ την Παρασκευή ακολουθεί η Ανδρομέδα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.