ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Ελλάκτωρ και η κινητικότητα σε κατασκευές και υποδομές

08:42 - 25 Ιουλ 2019 | Αναλύσεις
Η Ελλάκτωρ και η κινητικότητα σε κατασκευές και υποδομές
Στο 61,67% από 57,71% προηγουμένως, αυξάνεται η βαρύτητα της μετοχής της Ελλάκτωρ στο δείκτη FTSE Global Small Cap Index, όπως ανακοίνωσε ο οίκος FTSE Russel. Ο λόγος της ενίσχυσης της στάθμισης της μετοχής στο δείκτη είναι η ολοκλήρωση της συγχώνευσης με τη θυγατρική ΕΛ.ΤΕΧ. Άνεμος.

Η ανακοίνωση έγινε χθες, δίνοντας ώθηση στη μετοχή που έφτασε να κερδίζει ενδοσυνεδριακά άνω του 6%, ενώ τελικώς έκλεισε με άνοδο 3,41% στα 2,12 ευρώ, διακινώντας όγκο 1,42 εκατ. μετοχές, που σημαίνει ότι υπήρξαν κινήσεις σημαντικών «παικτών».

Μάλιστα, το κλείσιμο στα 2,12 ευρώ είναι νέα υψηλά 4ετίας, καθώς σ' αυτά τα επίπεδα είχε να βρεθεί από την άνοιξη του 2015. Θυμίζουμε πως η μετοχή της Ελλάκτωρ έχει άνοδο περί το 70% το 2019. Γενικότερα ο όμιλος Ελλάκτωρ έχει μπει σε μια νέα εποχή, με την προσπάθεια ολοκληρωτικού μετασχηματισμού να συνεχίζεται, μια διαδικασία επίπονη, χρονοβόρα και δύσκολη.

Νέα οργανωτική δομή και λειτουργία σύμφωνα με τις αρχές της εταιρικής διακυβέρνησης, αναδιάρθρωση θυγατρικών, «πάντρεμα» κοινών δραστηριοτήτων μέσω καλύτερης επικοινωνίας αυτών των θυγατρικών, διαφάνεια σε όλα τα επίπεδα, είναι οι προτεραιότητες που δόθηκαν το τελευταίο 12μηνο που άλλαξε η διοίκηση της εταιρείας.

Γενικότερα χθες αλλά και όλο το τελευταίο διάστημα καταγράφεται αυξημένη κινητικότητα στον ευρύτερο χώρο των κατασκευών, της ενέργειας και των υποδομών, ενώ δεν είναι τυχαίο ότι και χθες πρωταγωνίστησαν (πλην της Ελλάκτωρ) και οι ΓΕΚ Τέρνα, ΔΕΗ, Cenergy Holdings, ΑΔΜΗΕ, ΕΛΠΕ και AVAX.

Η ΓΕΚ Τέρνα έκλεισε με άνοδο 5,14%, η ΔΕΗ +2,92%, η Cenergy Holdings +3,63%, το  ΑΔΜΗΕ +1,86%, τα ΕΛΠΕ +1,75%, ενώ η AVAX είχε άνοδο 2,09%. 

Η πίστη και η προεξόφληση ότι θα ξεμπλοκάρουν πολλά projects είναι η κινητήριος δύναμη που δίνει ώθηση στον ευρύτερο κλάδο των κατασκευών, της ενέργειας και των υποδομών.

Άλλωστε, ευρύτερα υπάρχει πολύ μεγάλη κινητικότητα σε πολλά επίπεδα, deals και συμφωνίες δρομολογούνται, projects βγαίνουν ξανά στο προσκήνιο με φόντο τη δομική αλλαγή που λαμβάνει χώρα υπό τη νέα κυβέρνηση και γενικώς υπάρχει ενδιαφέρον κλίμα.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:42 - 25 Ιουλ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.