ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Περιορισμένες μεταβολές στις διεθνείς αγορές

10:46 - 30 Ιουλ 2019 | Αναλύσεις
Περιορισμένες μεταβολές στις διεθνείς αγορές
Ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου προτίθεται τις επόμενες εβδομάδες να πιέσει την Ευρωπαϊκή Ένωση για αναθεώρηση της συμφωνίας συντεταγμένης αποχώρησης. Παράλληλα, το Ηνωμένο Βασίλειο εντατικοποιεί την προετοιμασία για έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία, ενώ στάση αναμονής πιθανόν θα κρατήσει η Τράπεζα της Αγγλίας στη σύσκεψή της την Πέμπτη, διατηρώντας αμετάβλητο το βασικό επιτόκιο. Ξεκινά σήμερα η διήμερη σύσκεψη της Fed.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αναμένεται αύριο να μειώσει το επιτόκιο αναφοράς κατά 0,25%, με το ενδιαφέρον να εστιάζεται στο αν θα σηματοδοτηθούν επιπλέον μειώσεις επιτοκίου. Η Τράπεζα της Ιαπωνίας διατήρησε σήμερα αμετάβλητο το επιτόκιο αναφοράς, όπως αναμενόταν, συνεχίζοντας την εφαρμογή επεκτατικής νομισματικής πολιτικής.

Στα οικονομικά στοιχεία, ο δείκτης μεταποίησης Dallas Fed διαμορφώθηκε τον Ιούλιο στις -6,3 μονάδες (εκτίμηση: -6, Ιούνιος: -12,1), παραμένοντας χαμηλότερα του ιστορικού μέσου όρου (3,1), καθώς αρνητικό αντίκτυπο στον τομέα μεταποίησης έχει η εμπορική διαμάχη ΗΠΑ-Κίνας. Άρχισαν ξανά οι συζητήσεις ΗΠΑ-Κίνας, με σκοπό την επίτευξη εμπορικής συμφωνίας.

Σημαντικά Οικονομικά Γεγονότα

Στην Ευρωζώνη ανακοινώνονται οι δείκτες οικονομικής και καταναλωτικής εμπιστοσύνης Ιουλίου. Στη Γερμανία ανακοινώνεται ο πληθωρισμός Ιουλίου. Στις ΗΠΑ αναμένεται η ιδιωτική κατανάλωση και ο δομικός αποπληθωριστής προσωπικής κατανάλωσης PCE για το μήνα Ιούνιου καθώς και ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης (Conference Board) Ιουλίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.