ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπαράζ εξωστρέφειας (road shows και συναντήσεις) το επόμενο διάστημα

08:30 - 27 Αυγ 2019 | Αναλύσεις
Μπαράζ εξωστρέφειας (road shows και συναντήσεις) το επόμενο διάστημα
Ενίσχυση εξωστρέφειας, με μπαράζ από road shows διεθνώς και συναντήσεις κορυφαίας σημασίας θα λάβει χώρα το αμέσως προσεχές διάστημα τόσο από την πλευρά της κυβέρνησης, όσο και από την πλευρά των τραπεζών και του χρηματιστηρίου.

Το γεγονός της… επίσπευσης της άρσης των capital controls ασφαλώς παίζει καταλυτικό ρόλο και φυσικά δεν ήρθε τυχαία, δεδομένου ότι οι επόμενοι δύο – τρεις μήνες είναι κρίσιμοι, πρέπει να «τρέξουν» πολλές και σύνθετες διαδικασίες σε πολλά επίπεδα, ώστε να δοθεί το σύνθημα της αλλαγής σελίδας.

Την προσεχή Πέμπτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφτεί επίσημα το Βερολίνο για πρώτη φορά ως πρωθυπουργός, όπου θα υπάρξει συνάντηση με την Άνγκελα Μέρκελ. Μια επίσκεψη με… μπόνους τον ισχυρό συμβολισμό από την κατάργηση των κεφαλαιακών ελέγχων στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, που σηματοδοτεί μια τεράστια αλλαγή, μετά από μια 4ετία όπου οι τράπεζες παρέμειναν σε υφεσιακή τροχιά.

Η κυβέρνηση θέλει να «χτίσει» κλίμα εμπιστοσύνης και να καταστήσει τη χώρα ξανά φιλική προς τις επενδύσεις, χωρίς – προς το παρόν – να τίθενται ζητήματα μείωσης των πλεονασμάτων ή άλλες διευκολύνσεις που θα «παίξουν» αργότερα.

Παράλληλα, μέσα στο Σεπτέμβριο είναι προγραμματισμένα αρκετά οδοιπορικά παρουσιάσεων εξωστρέφειας και προβολής από την πλευρά των τραπεζών αλλά και του χρηματιστηρίου.

Το πρώτο θα γίνει την προσεχή Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου στο Λονδίνο με διοργανωτή τη Goldman Sachs, ενώ θα ακολουθήσουν στις 3 έως 5 του ίδιου μήνα το επενδυτικό Forum της HSBC, επίσης στη βρετανική πρωτεύουσα.

Στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου θα γίνει το καθιερωμένο ετήσιο 14ο road show του Ελληνικού Χρηματιστηρίου με την παρουσίαση εταιρειών τόσο από τον FTSE 25 (πρωτίστως) όσο και από τον Mid Cap, ενώ θα συμμετάσχουν και οι τέσσερις συστημικές τράπεζες.

Τέλος, μεταξύ 24 και 26 Σεπτεμβρίου θα λάβει χώρα το ετήσιο χρηματοοικονομικό συνέδριο της BofAML στο Λονδίνο. Μέσα σ’ αυτό το κρεσέντο εξωστρέφειας, καταλυτικό ρόλο αναμένεται να διαδραματίσουν οι τράπεζες, οι οποίες μετά την άρση των κεφαλαιακών ελέγχων ευελπιστούν βάσιμα σε έκτακτες αναβαθμίσεις από διεθνείς οίκους, κάτι που θα αναβαθμίσει το ρόλο τους και επενδυτικά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.