ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι κληρονόμοι της Μουζάκης

08:39 - 30 Αυγ 2019 | Αναλύσεις
Οι κληρονόμοι της Μουζάκης
Μία ιδιαίτερη περίπτωση είναι η εισηγμένη εταιρία κλωστών Μουζάκης, καθώς είναι αξιοσημείωτο πως ενώ οι τραπεζικές υποχρεώσεις του Ομίλου είναι χαμηλές και αποπληρώνονται κανονικά, οφείλονται περί τα 20 εκατ. ευρώ στους κληρονόμους του Ελευθερίου Μουζάκη.

Το ποσό αυτό θα μπορούσε θεωρητικά να γίνει απαιτητό από το έτος 2021. Δεν είναι γνωστό, αλλά ούτε και μπορεί να προβλεφθεί το αν και πότε οι κληρονόμοι του Ελευθερίου Μουζάκη θα απαιτήσουν τα συγκεκριμένα χρήματα. 

Ωστόσο, με δεδομένο ότι ένα τέτοιο ποσό η εταιρεία δεν θα μπορέσει να αποπληρώσει αν δεν προχωρήσει σε πώληση τμήματος της ακίνητης περιουσίας της, έχει προταθεί από ορισμένους η δυνατότητα κεφαλαιοποίησής του και έτσι οι κληρονόμοι να αποπληρωθούν μέσα από την έκδοση νέων μετοχών της εταιρείας (αύξηση μετοχικού κεφαλαίου). 

Την παρελθούσα οικονομική χρήση η εισηγμένη εταιρία κλωστών εμφάνισε κύκλο εργασιών ύψους 5,719 εκατ. ευρώ ενώ τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν στα 297.000 ευρώ. Η λειτουργική κερδοφορία (EBITDA) διαμορφώθηκε στα 608.000 ευρώ ενώ στη λήξη της περασμένης χρονιάς τα ίδια κεφάλαια διαμορφώθηκαν στα 33,24 εκατ. ευρώ.

ΑΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ

Τελευταία τροποποίηση στις 08:37 - 30 Αυγ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.