ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χ.Α.: Προς μία περισσότερο σταθεροποιητική συνεδρίαση

10:15 - 02 Σεπ 2019 | Αναλύσεις
Χ.Α.: Προς μία περισσότερο σταθεροποιητική συνεδρίαση
Με μικρότερες απώλειες 3,54% έκλεισε εν τέλει ο Αύγουστος, ενώ ο ΓΔΧΑ έχει υπερβεί το άνω όριο του ‘’trading range’’ που είχαμε τοποθετήσει στις 850 μονάδες.

Όσο παραμένουμε πάνω από αυτά τα επίπεδα και δεν έχουμε κάτι απρόοπτο από το εξωτερικό ενδέχεται να δοκιμαστούν τα υψηλά των 900 μονάδων εκ νέου. Άλλωστε, τα θεμελιώδη δικαιολογούν υψηλότερες αποτιμήσεις.

Για σήμερα, ωστόσο, αναμένουμε μια περισσότερο σταθεροποιητική συνεδρίαση καθώς και οι Αμερικανικές αγορές είναι κλειστές (Labour Day). Για το επόμενο διάστημα η μεταβλητότητα είναι πιθανό να παραμείνει σε υψηλά επίπεδα στα διεθνή χρηματιστήρια με ότι αυτό συνεπάγεται και για το ΧΑ, αναφέρει ο υπεύθυνος ανάλυσης της Λέων Δεπόλας ΑΧΕΠΕΥ Νίκος Καυκάς.

Υπενθυμίζουμε ότι από χθες Κυριακή έχουν ενεργοποιηθεί από τις ΗΠΑ δασμοί (σε περίπου 110 δισ. δολάρια κινέζικών εισαγωγών) προς την Κίνα και το αντίστροφο. Παράλληλα, εν μέσω εμπορικού πολέμου και ο δείκτης μεταποίησης PMI της Κίνας έδειξε συρρίκνωση (49,5) για 4ο συνεχόμενο μήνα, κάτι που έχει να συμβεί από το 2ο εξάμηνο του 2015.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.