ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Beta AXE: Η αγορά θα δοκιμάσει ξανά τις 900 μονάδες

08:46 - 09 Σεπ 2019 | Αναλύσεις
Beta AXE: Η αγορά θα δοκιμάσει ξανά τις 900 μονάδες
Την άποψη ότι η αγορά σύντομα θα δοκιμάσει εκ νέου την περιοχή των 900 μονάδων, όμως για μια πειστική υπέρβαση, απαιτείται η αύξηση των συναλλαγών προς τα 80 – 90 εκατ. ευρώ ημερησίως εκφράζει ο υπεύθυνος ανάλυσης της Beta Χρηματιστηριακή Μάνος Χατζηδάκης.

Τονίζει ότι αγορά έχει πολύ βελτιωμένο προφίλ τεχνικά, καθώς ο Γενικός Δείκτης μετά από μια αξιόλογη διόρθωση 110 μονάδων από την κορυφή του 2019 ανέκτησε το μεγαλύτερο μέρος των απωλειών σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα και μετά την κατάκτηση των 850 μονάδων, οι αγοραστές έχουν και πάλι τις πιθανότητες νέων υψηλών με το μέρος τους.

Σύμφωνα με τον αναλυτή, η ζώνη των 900 μονάδων αποτελεί μια ιδιαίτερα δύσκολη περιοχή αντίστασης καθώς και στις δύο απόπειρες υπέρβασης αυτού του ορίου (8 και 31 Ιουλίου) η προσφορά που εκδηλώθηκε ήταν εξαιρετικά ισχυρή.

Όμως, τονίζει πως η διαφορά με το προηγούμενο μοτίβο ανόδου είναι ότι – αυτή τη φορά – η διαπραγμάτευση της αγοράς στα επίπεδα των 800 – 850 μονάδων είναι πιο δουλεμένη και οι τιμές πιο δεμένες μεταξύ τους. Δηλαδή είναι πιο συμπαγής η αγορά και έχει πιο δυνατές βάσεις στη ζώνη μεταξύ 800 και 850 μονάδων.

Παράλληλα, ένας σημαντικός αριθμός κερδισμένων θέσεων έχει απορροφηθεί ενώ νέοι παίκτες έχουν μπει στην αγορά, μετά την πρόσφατη υποχώρηση των τιμών. Μολονότι λοιπόν οι εισροές στο Χ.Α. δεν έχουν την ίδια δυναμική συγκριτικά με τις αρχές του καλοκαιριού, ωστόσο παραμένουν θετικές διατηρώντας την επαφή των δεικτών με τα πρόσφατα υψηλά τους.

Συμπερασματικά λοιπόν, σημειώνει ο κ. Χατζηδάκης, «αναμένουμε σύντομα το Γενικό Δείκτη να δοκιμάσει εκ νέου την περιοχή των 900 μονάδων, υπέρβαση της οποίας έχει ως προαπαιτούμενο την αύξηση των συναλλαγών προς τα 80 – 90 εκατ. ευρώ σε μέση ημερήσια βάση».

Τελευταία τροποποίηση στις 09:05 - 09 Σεπ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.