ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αρχές Οκτωβρίου η αύξηση κεφαλαίου 20 εκατ. ευρώ της «Άβαξ» Κύριο

08:06 - 10 Σεπ 2019 | Αναλύσεις
Αρχές Οκτωβρίου η αύξηση κεφαλαίου 20 εκατ. ευρώ της «Άβαξ»
Τέλη Σεπτεμβρίου αναμένεται η αύξηση 20 εκατ. ευρώ με καταβολή μετρητών της Άβαξ μετά τη συνέλευση των μετόχων που γίνει στις 20 του μηνός.

Το μεγαλύτερο μέρος των αντληθέντων κεφαλαίων δηλαδή ποσό 4,725 εκατ. ευρώ θα διοχετευθεί για την κάλυψη υποχρεώσεων από τα ομολογιακά δάνεια της Άβαξ, 5 εκατ. για μείωση των βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων, 3,43 εκατ. για χρηματοδότηση της 100% θυγατρικής Volterra AE (ως εισφορά στο αιολικό πάρκο στο Kουρομάντρι-Pιγανόλακα Nαυπακτίας).

Στον όμιλο ΑΒΑΞ προχώρησαν τις τελευταίες εβδομάδες στην απόκτηση σειράς περιουσιακών στοιχείων της J&Ρ Overseas, η οποία έχει τεθεί σε εκκαθάριση. Ετσι, όπως είπε και πρόσφατα η διοίκηση, ισχυροποιούν την παρουσία τους στη Μέση Ανατολή, με όχημα τη θυγατρική AVAX Middle East, που εδρεύει στην Κύπρο.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται η Conspel Construction Specialist Limited με ανεκτέλεστο υπόλοιπο περί τα 350 εκατ. δολάρια αλλά και η PSM Suppliers Limited, η οποία εκτελεί δύο ξεχωριστές συμβάσεις για ενεργειακό έργο στο κοίτασμα πετρελαίου Faregh της Λιβύης, με πελάτη την τοπική πετρελαϊκή εταιρεία WAHA. Μέσω των συγκεκριμένων εξαγορών ενίσχυσε σημαντικά το ανεκτέλεστο υπόλοιπο, που σήμερα ξεπερνά τα 1,7 δισ. ευρώ.

AΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ

Τελευταία τροποποίηση στις 10:21 - 10 Σεπ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.