ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κρεσέντο εξωστρέφειας και αντεπίθεσης το προσεχές διάστημα

08:28 - 12 Σεπ 2019 | Αναλύσεις
Κρεσέντο εξωστρέφειας και αντεπίθεσης το προσεχές διάστημα
Ιδιαίτερα «καυτό» θα είναι το επόμενο διάστημα σε πολιτικό αλλά και οικονομικό επίπεδο, κάτι που πιθανότατα θα επηρεάσει και την εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά.

Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να επισπεύσει όλες τις διαρθρωτικές αλλαγές, βάζοντας μπροστά και στην πρώτη γραμμή τις αποκρατικοποιήσεις (Ελ. Βενιζέλος, ΕΛΠΕ), ενώ «τρέχει» επίσης τα νομοσχέδια για την απελευθέρωση της αγοράς και το ευρύτερο ξεμπλοκάρισμα όλου του συστήματος.

Η κυβέρνηση γνωρίζει ότι οι επόμενοι δύο – τρεις μήνες είναι κρίσιμοι, πρέπει να «τρέξουν» πολλές και σύνθετες διαδικασίες σε πολλά επίπεδα, ώστε να δοθεί το σύνθημα της αλλαγής σελίδας. Παράλληλα, το προσεχές διάστημα θα λάβει χώρα ένα κρεσέντο εξωστρέφειας από την εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά αλλά και τις τράπεζες, που πλέον είναι στην αιχμή των εξελίξεων μετά τα νέα δεδομένα που δημιουργεί η άρση των capital controls, αλλά και η εν γένει αυξημένη κινητικότητα που υπάρχει γύρο από τον κλάδο.

Δεν είναι τυχαίο ότι χθες η Eurobank ανακοίνωσε μια νέα γενιά στεγαστικών δανείων για τη στήριξη και την αναθέρμανση της αγοράς, με στόχο να σπάσει το σπιράλ της ανατροφοδοτούμενης κρίσης, συρρίκνωσης και απαξίωσης. Συνάμα, πολλές είναι οι εκδηλώσεις εξωστρέφειας από τις αρχές Σεπτεμβρίου, ενώ την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα Τετάρτη και Πέμπτη, 18 και 19 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο το 14ο road show του ομίλου Ελληνικά Χρηματιστήρια.

Θα φιλοξενηθούν 32 εισηγμένες στο Χ.Α. επιχειρήσεις, πρωτίστως από το χώρο του FTSE 25 ενώ θα υπάρξουν και εκπρόσωποι από το χώρο της λεγόμενης μεσαίας αποτίμησης, του Mid Cap. Φέτος, για πρώτη φορά μετά από μια 4ετία οι τράπεζες θα δώσουν το παρόν χωρίς το βραχνά των capital controls, κάτι που αναμένεται να φέρει άλλο αέρα στο Λονδίνο για τον κλάδο, ενώ στη χώρα υπάρχει μια κυβέρνηση φιλική προς τις επενδύσεις.

Από την ελληνική αγορά το παρόν στο 14ο road show θα δώσουν εταιρείες όπως Aegean Airlines, Alpha Bank, ΑΔΜΗΕ, Autohellas, EXAE, ΕΛΠΕ, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Ελλάκτωρ, ElvalHalcor, Cenergy Holdings, Eurobank, ΓΕΚ Τέρνα – Τέρνα Ενεργειακή, Ικτίνος, Intralot, Κρι-Κρι, Lamda Development, MLS, Motor Oil, Μυτιληναίος, Εθνική Τράπεζα, Εθνική Πανγαία, Πειραιώς, ΟΛΠ, Profile Software, ΔΕΗ, Σαράντης, Viohalco, Πλαστικά Θράκης, Titna και Fourlis.   

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.