ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θεαματική επάνοδος κοντά στα ιστορικά υψηλά για τη Wall Street

08:37 - 12 Σεπ 2019 | Αναλύσεις
Θεαματική επάνοδος κοντά στα ιστορικά υψηλά για τη Wall Street
Οι αγορές έχουν τους δικούς τους νόμους και δεν υπακούν ούτε στα σενάρια… καταστροφής, ούτε στα δημοσιεύματα ισοπέδωσης, ούτε στις… προφητείες ορισμένων για γενικευμένο «γύρισμα» και ταχύτατο ξεφόρτωμα με φόντο τον εμπορικό πόλεμο.

Η ρευστότητα στις παγκόσμιες χρηματιστηριακές αγορές είναι ασύλληπτη, η επένδυση στις μετοχές (εξακολουθεί να) είναι η πιο προσοδοφόρα από τις επενδυτικές επιλογές που υπάρχουν, ενώ η επενδυτική βιομηχανία είναι πιο υπερδιογκωμένη από ποτέ άλλοτε στο παρελθόν.

Θαρρείς ότι είναι τόσο μεγάλη η επενδυτική βιομηχανία ευρύτερα, που πλέον ανατροφοδοτείται διαρκώς ανακυκλώνοντας συχνά τον εαυτό της, η υπερμόχλευση είναι επίσης ασύλληπτη, οπότε είναι δύσκολο να αφεθεί να «κρεμάσει». Το που θα καταλήξει αυτή η ιστορία δεν το ξέρουμε, πάντως, το πιο μακροχρόνιο και ανθεκτικό bull market όλων των εποχών, είναι εδώ.

Και μόνο ότι μετά την «περιπέτεια» του Αυγούστου οι δείκτες της Wall Street επανήλθαν μια ανάσα από τα ιστορικά υψηλά τους, δείχνει και μαρτυρά πολλά. Ο Dow Jones επανήλθε με θεαματικό τρόπο ξανά πάνω από τις 27.000 μονάδες, απέχοντας ελάχιστα από το απόλυτο ρεκόρ του, ενώ συμπλήρωσε την 6η διαδοχική ανοδική συνεδρίαση.

Πιο αναλυτικά, κέρδισε 227,61 μονάδες (+0,85%) κλείνοντας στις 27.137,04 μονάδες, απέχοντας πλέον μόλις 0,80% από το ιστορικό υψηλό των 27.359 μονάδων που βρέθηκε στις 15 Ιουλίου!

Ο δείκτης S&P 500, ο αποκαλούμενος και… δείκτης των δεικτών, έπιασε εκ νέου το ψυχολογικό όριο των 3.000 μονάδων, απέχοντας επίσης λιγότερο από 1% από το ιστορικό υψηλό του Ιουλίου. Πιο αναλυτικά, ενισχύθηκε κατά 21,54 μονάδες (+0,72%) κλείνοντας στις 3.000,93 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κέρδισε 85,52 μονάδες (+1,06%) κλείνοντας  στις 8.169,68 μονάδες ενώ επίσης δεν απέχει πολύ από το απόλυτο ρεκόρ του.

Όλα αυτά, έλαβαν χώρα ενώ αναμένεται νέα μείωση των επιτοκίων από τη Fed, ενώ η εξομάλυνση στον εμπορικό πόλεμο συνεχίζεται, καθώς το Πεκίνο ανακοίνωσε ότι δε θα επιβάλει δασμούς για ορισμένα αμερικανικά προϊόντα για ένα έτος, ενώ ενδέχεται το «καλάθι» αυτών των προϊόντων να μεγαλώσει.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.