ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ψύχραιμες οι διεθνείς αγορές και το ΧΑ στις πετρελαϊκές εξελίξεις

08:45 - 18 Σεπ 2019 | Αναλύσεις
Ψύχραιμες οι διεθνείς αγορές και το ΧΑ στις πετρελαϊκές εξελίξεις
Εξαιρετικά ψύχραιμα, χωρίς πανικό και χωρίς ακρότητες αντέδρασαν στις δύο έως τώρα συνεδριάσεις που έχουν ακολουθήσει το χτύπημα που έλαβε χώρα το Σαββατοκύριακο στη μονάδα επεξεργασίας αργού πετρελαίου της Abqaiq της εταιρείας Aramco στη Σαουδική Αραβία, ίσως της σημαντικότερης πετρελαϊκής υποδομής στον πλανήτη.

Παρά την εύλογη παγκόσμια αναταραχή, τα χρηματιστήρια έδειξαν εικόνα ισορροπίας, στάσης αναμονής και χθες, με τους δείκτες της Wall Street μάλιστα να κλείνουν οριακά ανοδικά στο φινάλε. Είναι σαφές ότι οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής χωρίς διάθεση «ξεφορτώματος» έως ότου ξεκαθαρίσει περαιτέρω η κατάσταση.

Την πορεία ισορροπίας, μικρών διακυμάνσεων και στάσης αναμονής των διεθνών αγορών δείχνει να ακολουθεί και το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο χθες, σε μια συνεδρίαση με κατακόρυφη μείωση της αξίας συναλλαγών, έκλεισε πτωτικά, αλλά χωρίς μεγάλα αδειάσματα.

Ο Γενικός Δείκτης παρ' ότι έκλεισε σε αρνητικό έδαφος, εντούτοις δεν έχασε τα τεχνικά κεκτημένα, κράτησε την ευρύτερη ζώνη των 850 – 860 μονάδων με χαρακτηριστική μάλιστα ευκολία, σε μια συνεδρίαση συντήρησης και ήπιας διαχείρισης.

Πιο αναλυτικά ο Γ.Δ. έκλεισε στις 861,91 μονάδες καταγράφοντας πτώση 0,69%, έχοντας ενδοσυνεδριακή διακύμανση μόλις 9 μονάδων, ενώ αξία συναλλαγών κατήλθε στα 45,96 εκατ. ευρώ, κατακόρυφα μειωμένη έναντι των 78,36 εκατ. ευρώ που ήταν ο τζίρος της συνεδρίασης της Δευτέρας. Μένει να δούμε πως θα κινηθεί σήμερα η αγορά, ενώ πολλά θα εξαρτηθούν από το αν θα επαναδραστηριοποιηθούν οι αγοραστές, που χθες απείχαν και μάλιστα εμφατικά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.