ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιστροφή αγοραστών και νέων κεφαλαίων στο Χρηματιστήριο

09:55 - 19 Σεπ 2019 | Αναλύσεις
Επιστροφή αγοραστών και νέων κεφαλαίων στο Χρηματιστήριο
Ανοδικά κινείται η 3η εβδομάδα του Σεπτεμβρίου στο ελληνικό χρηματιστήριο, με την αγορά να παίρνει ώθηση απ’ όλες τις εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα στις τράπεζες, στο road show του Λονδίνου, αλλά και από το γεγονός ότι οι διεθνείς αγορές αντέδρασαν ψύχραιμα στο πρόσφατο πετρελαϊκό «χτύπημα».

Χθες καταγράφηκε στο Χ.Α. εμφατική επιστροφή των αγοραστών και σημαντική αύξηση του τζίρου, με πολλαπλά πονταρίσματα σε όλο σχεδόν το φάσμα του FTSE 25, κάτι που οδήγησε το Γενικό Δείκτη ξανά πάνω από τις 870 μονάδες.

Το θετικό κλίμα και η αυξημένη κινητικότητα που καταγράφεται στο 14ο road show της ΕΧΑΕ που ξεκίνησε χθες και ολοκληρώνεται σήμερα στο Λονδίνο, αλλά και το σχέδιο κρατικών εγγυήσεων έως 9 δισ. ευρώ που φέρεται να δρομολογεί η κυβέρνηση ώστε να βοηθήσει τις τράπεζες να καθαρίσουν τους ισολογισμούς τους, είναι παράγοντες ξυπνούν αγοραστικό ενδιαφέρον.

Το κυριότερο ποιοτικό στοιχείο αυτής της εβδομάδας είναι η ενίσχυση του τζίρου στις... ανοδικές συνεδριάσεις, καθώς μετά τα 78,36 εκατ. ευρώ στο +1,28% της περασμένης Δευτέρας, χθες η αξία συναλλαγών ανήλθε στα 79,92 εκατ. ευρώ, ενώ στην (πτωτική) συνεδρίαση της Τρίτης ο τζίρος κατήλθε στα 45,96 εκατ. ευρώ.

Στην αγορά φάνηκε λοιπόν όλες τις προηγούμενες «στεγνές» συνεδριάσεις ότι διάθεση να «σηκωθούν» κεφάλαια δεν υπάρχουν κάτι που διαπιστώθηκε τις δύο προηγούμενες εβδομάδες όπου σε συνεδριάσεις συσσώρευσης και αναμονής, μειώθηκαν κατακόρυφα όγκοι και τζίροι, ενώ την ίδια ώρα ο Γ.Δ. κράτησε εύκολα την ευρύτερη ζώνη των 850 – 860 μονάδων.

Τελικώς ο Γενικός Δείκτης κινούμενος όλη την ημέρα σε θετική τροχιά, έκλεισε στις 872,58 μονάδες με άνοδο 1,24%. Μένει να δούμε πως θα κινηθεί σήμερα και προσεχώς η αγορά, έχοντας ως δεδομένα τη βελτίωση της τεχνικής εικόνας, την ενίσχυση του τζίρου, αλλά και του γεγονότος ότι βραχυχρόνια (από τις συνεδριάσεις Δευτέρας και Τετάρτης), υπάρχουν κάποια κέρδη προς κατοχύρωση.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:05 - 19 Σεπ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.