ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ζαχαράκης (Fast Finance): Παραμένουμε ιδιαίτερα αισιόδοξοι μεσοπρόθεσμα

11:28 - 07 Οκτ 2019 | Αναλύσεις
Ζαχαράκης (Fast Finance): Παραμένουμε ιδιαίτερα αισιόδοξοι μεσοπρόθεσμα
Την άποψη πως «μεσοπρόθεσμα παραμένουμε ιδιαίτερα αισιόδοξοι όσο δεν χάνουμε και τεχνικά το πρόσφατο χαμηλό των 792 μονάδων» εκφράζει στη σημερινό – εβδομαδιαίο σχόλιό του – ο διευθύνων σύμβουλος της Fast Finance ΑΕΠΕΥ Ηλίας Ζαχαράκης. Ο ίδιος επισημαίνει πως «περιμένουμε το volatility ανάμεσα στο 800 και το 900 να συνεχίζεται μέχρι η αγορά να βρει αφορμή ώστε να αλλάξει επίπεδο».

Ο χρηματιστής τονίζει πως «πλέον οι 855 μονάδες είναι επίπεδο που έχει γίνει σημαντική κοντινή αντίσταση, ενώ σε κάθε περίπτωση η ζώνη του 800 είναι σημαντική τόσο σε εβδομαδιαίο όσο και σε μηνιαίο γράφημα.

Τα επίπεδα μεταξύ 800 και 900 μονάδων είναι λογικό να μας ταλαιπωρούν επί τριμήνου ενώ, προβλέπεται υψηλό volatility το επόμενο διάστημα». Παράλληλα, τονίζει πως η… φθινοπωρινή μπόρα είναι μέσα στο πλαίσιο των αγορών, ενώ συνήθως ακολουθεί ένα καλό κλείσιμο έτους.

Σημειώνει επίσης ότι ο μήνας μπροστά του έχει την ανακοίνωση του οίκου S&P (σ.σ. στις 25 Οκτώβρη), ενώ η αγορά περιμένει και τις εξελίξεις σε σχέση με το Ελληνικό μιας και ο διαγωνισμός για το καζίνο που είναι και το τελευταίο προαπαιτούμενο ολοκληρώθηκε χωρίς να έχουμε ακόμα ανακοινώσεις.

To θετικό είναι πως είμαστε σε μια φάση που η πραγματική οικονομία τρέχει πιο γρήγορα από το χρηματιστήριο, μιας και το τελευταίο είχε ήδη προεξοφλήσει την πρώτη φάση του. Η οικοδομική δραστηριότητα έχει εκτοξευτεί κάτι που θα φανεί και στα επίσημα νούμερα το επόμενο διάστημα.

Ο τραπεζικός κλάδος σταδιακά θα αρχίσει να κάνει τη δουλειά του, δηλαδή να δανείζει, κάτι που έχει ξεχάσει εδώ και χρόνια, έχοντας μπροστά του βέβαια να λύσει βιαστικά τα θέματα του.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.