ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Την επόμενη εβδομάδα το «πράσινο» ομόλογο από την Τέρνα Ενεργειακή

08:15 - 11 Οκτ 2019 | Αναλύσεις
Την επόμενη εβδομάδα το «πράσινο» ομόλογο από την Τέρνα Ενεργειακή
Την επόμενη εβδομάδα – σύμφωνα με πληροφορίες του reporter.gr – θα λάβει χώρα η δημόσια εγγραφή για το ομόλογο έως 150 εκατ. ευρώ της Τέρνα Ενεργειακή, το πρώτο «πράσινο» ομόλογο που έχει εκδοθεί έως τώρα στη χώρα. Οι ανακοινώσεις αναμένονται άμεσα από την εταιρεία, ενώ η έκδοση αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, ίσως και της Δευτέρας και να ολοκληρωθεί εντός τριών εργάσιμων.

Χθες η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε το περιεχομένου του ενημερωτικού δελτίου της εταιρείας για τη δημόσια προσφορά με καταβολή μετρητών και την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση στην κατηγορία Τίτλων Σταθερού Εισοδήματος του Χ.Α. Θα εκδοθούν 150.000 ομολογίες, χιλίων ευρώ εκάστη, με στόχο την αποκόμιση έως και 150 εκατ. ευρώ. Όπως προαναφέρθηκε, πρόκειται για το πρώτο «πράσινο» ομόλογο, καθώς εξ ολοκλήρου θα κατευθυνθεί σε επενδύσεις στην πράσινη ενέργεια.

Η συγκυρία είναι άκρως ευνοϊκή, καθώς η Ελλάδα αυτή την εβδομάδα δανείστηκε στην επανέκδοση του 10ετούς με επιτόκιο 1,50%, ενώ στη δημοπρασία εντόκων γραμματίων τριμήνου το επιτόκιο ήταν αρνητικό (-0,02%) για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας.

Παράλληλα, η εταιρεία Τέρνα Ενεργειακή βρίσκεται σε σημαντικό momentum έργων. Μέσα στο 2019 έχει ήδη ξεκινήσει την υλοποίηση επένδυσης της τάξης των 150 εκατ. ευρώ στην περιοχή της Εύβοιας, με την κατασκευή εννέα αιολικών πάρκων, συνολικής ισχύος 121 MW. Το έργο θα ολοκληρωθεί σταδιακά μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2020.

Συνάμα, μέσω των πρόσφατων διαγωνισμών, η Τέρνα Ενεργειακή εξασφάλισε επιπλέον έργα στην Κεντρική Ελλάδα, όπου θα κατασκευαστούν νέα αιολικά πάρκα συνολικής ισχύος 96,6 MW. Ο συνολικός προϋπολογισμός των επενδύσεων αυτών ξεπερνά τα 104 εκατ. ευρώ. Η κατασκευή των αιολικών πάρκων αναμένεται να ξεκινήσει τους προσεχείς μήνες, ενώ η ολοκλήρωσή τους θα γίνει σταδιακά εντός της διετίας 2021 – 2022.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.