ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πιθανό να επανέλθει η νευρικότητα στο Χ.Α.

09:36 - 11 Οκτ 2019 | Αναλύσεις
Πιθανό να επανέλθει η νευρικότητα στο Χ.Α.
Άνοδο κατά 0,90% κατέγραψε ο Γενικός ∆είκτης του Χ.Α. κλείνοντας στις 839,22 μονάδες. Παράλληλα, η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 54 εκ. ευρώ.

H σημερινή έγκριση των εγγυήσεων προκειμένου να δρομολογηθεί η διαδικασία τιτλοποιήσεων μεγάλου μέρους των κόκκινων δανείων αποτέλεσε το θετικό καταλύτη για μια ακόμη προσπάθεια αναρρίχησης του Γ.∆. Με τον τραπεζικό κλάδο να αποτελεί την ατμομηχανή για τους αγοραστές χωρίς ωστόσο να ακολουθούν και οι λοιπές δεικτοβαρείς μετοχές αλλά ούτε και οι τίτλοι μεσαίας και μικρής κεφαλαιοποίησης, παρά το γεγονός ότι 15 από αυτές παρουσιάστηκαν σε ειδική εκδήλωση του χρηματιστηρίου.

Έτσι, ο τραπεζικός κλάδος (+4,94%) κατέγραψε σημαντικά κέρδη με την Alpha (+4,94%) να υπεραποδίδει. Κέρδη ακόμη κατέγραψε η ∆ΕΗ (+0,66%) σε συνέχεια της αναγγελίας για είσπραξη ποσού 200 εκ. από τις ΥΚΩ της περιόδου 2007-11, ο ΟΠΑΠ (+0,50%), το Jumbo (+2%), o ΕΛλάκτωρ (+1,79%) και η Lamda (+0,85%) που διενήργησε τη Γ.Σ. που αποφάσισε την AMK. Στον αντίποδα, απώλειες κατέγραψε ο Σαράντης (-1,53%), η ΕΕΕ (-0,66%) και η Intralot (- 3,40%). Απολογιστικά, 54 μετοχές κατέγραψαν κέρδη έναντι 45 εκείνων που υποχώρησαν.

Η ανοδική αντίδραση του ελληνικού χρηματιστηρίου δεν συνοδεύθηκε ούτε από συναλλακτική βελτίωση ούτε περιέλαβε την πλειοψηφία των τίτλων, καθώς οι εξελίξεις στη Συρία και την Κύπρο συντηρούν τους γεωπολιτικούς κινδύνους στην περιοχή μας. Είναι επομένως πιθανό να επανέλθει η νευρικότητα με τους πωλητές να ανακτήσουν την υπεροπλία, σενάριο που μπορεί να επαναφέρει τον Γ.∆. σε πτωτική τροχιά κατά την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδος, επισημαίνει η Κύκλος Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ.




Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.