ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Creta Farms: Αύριο τοποθετείται προσωρινή διοίκηση

12:46 - 15 Οκτ 2019 | Αναλύσεις
Creta Farms: Αύριο τοποθετείται προσωρινή διοίκηση
Αύριο Τετάρτη 6 Οκτωβρίου, πρόκειται να συζητηθεί η αίτηση, που υπέβαλαν οι πιστώτριες τράπεζες με την οποία ζητούν την τοποθέτηση προσωρινής διοίκησης στην Creta Farms. Η αίτηση κατατέθηκε στο Πρωτοδικείο Ρεθύμνου, καθώς στο Ρέθυμνο είναι η έδρα της εταιρίας και αύριο αναμένεται η έκδοση της απόφασης του Πρωτοδικείου.

Η ενέργεια αυτή δεν απορρέει από τον πτωχευτικό κώδικα, αλλά από τον αστικό και πιο συγκεκριμένα από το άρθρο 69, το οποίο προβλέπει το δικαίωμα του δικαστή να διορίζει προσωρινή διοίκηση σε εταιρία, ύστερα από αίτηση όποιου έχει έννομο συμφέρον, εάν λείπουν τα πρόσωπα που απαιτούνται για τη διοίκηση του νομικού προσώπου ή εάν τα συμφέροντά τους συγκρούονται προς εκείνο του νομικού προσώπου.

Τα πρόσωπα που προτείνουν οι πιστώτριες τράπεζες να απαρτίζουν την τριμελή προσωρινή διοίκηση της Creta Farms είναι ο επιχειρηματίας, Λυκούργος Παπαγιαννόπουλος, ο οικονομολόγος, Στέφανος Ξενάκης και ο επιχειρηματίας, Δημήτρης Τσίρμπας. Το αξίωμα του προέδρου της εταιρίας προτείνεται να αναλάβει ο κ. Παπαγιαννόπουλος.

Σημειώνεται ότι χθες άνοιξε το data center για τους επενδυτές που ενδιαφέρονται να αγοράσουν την Creta Farms. Ειδικότερα, μη δεσμευτικές προσφορές έχουν καταθέσει οι:

- Σπύρος Θεοδωρόπουλος (μέσω της αλλαντοβιομηχανίας ΝΙΚΑΣ)

- Δημήτρης Βιντζηλαίος (του fund Impala Invest και βασικός μέτοχος της Λακωνικής Τροφίμων)

- Θεόδωρος Δουζόγλου (επιχειρηματίας)

- Fund Lime Capital Partners (έχει εξαγοράσει τη γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη»)

- Fund HIG (αμερικανικό fund)

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.