ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ζαχαράκης: Ο τραπεζικός κλάδος είναι ο καταλύτης για το Χρηματιστήριο

08:14 - 16 Οκτ 2019 | Αναλύσεις
Ζαχαράκης: Ο τραπεζικός κλάδος είναι ο καταλύτης για το Χρηματιστήριο
Στην καταλυτική επίδραση που έχει ο τραπεζικός κλάδος για το momentum του ελληνικού χρηματιστηρίου, αλλά και στο ρόλο που μπορεί να παίξει στην προοπτική να αλλάξει επίπεδο η αγορά αναφέρεται σε πρόσφατο σχόλιό του ο διευθύνων σύμβουλος της Fast Finance ΑΕΠΕΥ, Ηλίας Ζαχαράκης.

Ο ίδιος σημειώνει πως όσο ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α. είναι πάνω από τις 800 μονάδες, τότε μπορούμε να οραματιζόμαστε την υπέρβαση και των 1.000 μονάδων, ενώ θυμίζει πως το σημείο κλειδί γι’ αυτή την εξέλιξη θα είναι ο τραπεζικός κλάδος.

Για τον τραπεζικό κλάδο σημειώνει πως η τελευταία ανακεφαλαιοποίηση είχε γίνει με τον τραπεζικό δείκτη στις 1.000 μονάδες, με τη Eurobank να ανακεφαλαιοποιείται στα 1 ευρώ, την Εθνική στα 3, την Alpha Bank στα 2 ευρώ και την Πειραιώς στα 6 ευρώ.

Ήταν τα επίπεδα που είχαν πληρωθεί οι αυξήσεις κεφαλαίου με το ελληνικό δημόσιο να χάνει τον κλάδο μιας και το ποσοστό του υποχώρησε κάθετα. «Έκτοτε ο κλάδος προχωράει να λύσει τα θέματα του με πολύ αργά βήματα και όλα δείχνουν πως φτάνει το πλήρωμα του χρόνου», σημειώνει ο κ. Ζαχαράκης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.