ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βρίσκει στηρίξεις πάνω από τις 850 μονάδες το Χρηματιστήριο

08:14 - 17 Οκτ 2019 | Αναλύσεις
Βρίσκει στηρίξεις πάνω από τις 850 μονάδες το Χρηματιστήριο
Στηρίξεις σταθερά πάνω από τις 850 μονάδες βρίσκει το ελληνικό χρηματιστήριο, διακρατώντας παράλληλα όλα τα κεκτημένα της προηγούμενης εβδομάδας, με τη συνολική εικόνα της αγοράς να δείχνει ότι συγκεντρώνει δυνάμεις ώστε – όταν υπάρξουν οι αφορμές – να κάνει κίνηση προς υψηλότερα επίπεδα.

Μετά τα κέρδη 3,84% της περασμένης εβδομάδας, στις τρεις συνεδριάσεις αυτής της εβδομάδας κρατούνται με σχετική ευκολία οι 850 – 855 μονάδες, με την αγορά μάλιστα να έχει συμπληρώσει εφτά ανοδικές συνεδριάσεις στις εννέα τελευταίες.

Σ’ αυτό βεβαίως βοηθάει ότι το κλίμα στο εξωτερικό είναι βελτιωμένο καθώς τα χρηματιστήρια απανταχού έχουν «επιστρέψει» με επιβλητικό τρόπο, πιστοποιώντας ότι η ρευστότητα είναι τεράστια και η επένδυση σε μετοχές η πιο προσφιλής επενδυτική επιλογή που παρέχει η επενδυτική βιομηχανία.

Οι αγορές, δείχνουν εξαιρετική ανθεκτικότητα στις γεωπολιτικές εξελίξεις και σ’ όλες τις άλλες αρνητικές ειδήσεις όπως στο ενδεχόμενο ύφεσης της παγκόσμιας οικονομίας, δείχνοντας ότι «υπολογίζουν» μόνο τις θετικές ειδήσεις σ' αυτή τη συγκυρία, ή τις ειδήσεις που «χτίζουν» στο momentum. Βεβαίως, η πρόσφατη διόρθωση ήρθε υπό την απειλή της γενίκευσης του εμπορικού πολέμου που – έως τώρα – είναι ο μοναδικός και απόλυτος καταλύτης που δύναται να χαλάσει το παγκόσμιο momentum.

Όμως, η εξομάλυνση των εμπορικών σχέσεων μεταξύ Αμερικής και Κίνας και οι συμφωνίες που έχουν επέλθει – τουλάχιστον σε πρώτο επίπεδο, είναι ικανή συνθήκη να οδηγήσει τις αγορές ξανά στα υψηλά τους. Αυτό άλλωστε δείχνουν ολοένα και πιο ξεκάθαρα οι δείκτες της Wall Street που είναι ο παγκόσμιος οδηγός του bull market…

Ο Dow Jones κράτησε (και) χθες έστω οριακά το όριο των 27.000 μονάδων, ενώ κοντά – σε ποσοστό – στα ιστορικά υψηλά τους βρίσκονται και οι S&P 500 και Nasdaq. Παράλληλα, βελτιωμένη είναι και η εικόνα των ευρωπαϊκών δεικτών, με το δείκτη DAX της Φρανκφούρτης να περνά θεαματικά πάνω από τις 12.600 μονάδες μετά από καιρό.

Μέσα σ' αυτό το περιβάλλον, το ελληνικό χρηματιστήριο που εξακολουθεί να κρατάει τα μεγαλύτερα κέρδη απ' όλες τις υπόλοιπες αγορές παγκόσμια το 2019, κινείται ισορροπητικά γενικά, εν μέσω τακτικής προσαρμογής, επιλεκτικών κινήσεων αλλά και συγκέντρωσης δυνάμεων με στόχο την αλλαγή επιπέδου.

Η ευρύτερη περιοχή των 850 – 855 μονάδων κρατείται με σχετική ευκολία, με επόμενα στοιχήματα να είναι οι αντιστάσεις στις 865 και 875 μονάδες. Επίπεδα που αργά ή γρήγορα θα πιάσει η αγορά, με κεντρικό πυλώνα ασφαλώς τον τραπεζικό κλάδο, που είναι ο πυλώνας που δύναται να αλλάξει επίπεδο την αγορά. Αυτό, θα πάρει μεγαλύτερη ισχύ και δύναμη, αν τυχόν υπάρξει κάποια αναβάθμιση προσεχώς…

                                                                                                   

Τελευταία τροποποίηση στις 08:20 - 17 Οκτ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.