ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Και η Epsilon Net στοχεύει στην Κύρια Αγορά του Χ.Α.

09:29 - 01 Νοε 2019 | Αναλύσεις
Και η Epsilon Net στοχεύει στην Κύρια Αγορά του Χ.Α.
Μετά την Entersoft που ετοιμάζεται να διαγραφεί από την Εναλλακτική Αγορά και να κάνει δημόσια εγγραφή για την εισαγωγή της στην Κύρια Αγορά του Χ.Α., μια ακόμη εταιρεία της Εναλλακτικής Αγοράς, ετοιμάζεται να ακολουθήσει. Πρόκειται για την Epsilon Net, που δρομολογεί και αυτή τη διαγραφή της από την ΕΝ.Α. ώστε να κάνει… κανονική εισαγωγή στη μεγάλη αγορά του Χ.Α. Άλλωστε, άλλος τρόπος «μετάβασης» ή… προβιβασμού στη μεγάλη αγορά δεν υπάρχει όπως τονίζουν στο reporter.gr στελέχη του ομίλου ΕΧΑΕ.

Η Epsilon Net έχει ξεκινήσει τις σχετικές διαδικασίες, καθώς προγραμμάτισε για τις 15 Νοεμβρίου γενική συνέλευση, προκειμένου οι μέτοχοι να αποφασίσουν την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με μετρητά, κατάργηση του δικαιώματος των παλαιών μετόχων, διαγραφή από την ΕΝ.Α. και εισαγωγή στην Κύρια Αγορά του Χ.Α. Στόχος είναι η αύξηση της διασποράς, η διεύρυνση της μετοχικής βάσης, η βελτίωση της εμπορευσιμότητας με απώτερο στόχο τη μεγαλύτερη προσέλκυση επενδυτών ώστε να χρηματοδοτηθεί το επενδυτικό της πλάνο.

Θυμίζουμε πως η Epsilon Net είναι η πρώτη εταιρεία που άνοιξε την… πύλη της Εναλλακτικής Αγοράς το 2008, ενώ έχει ιδρυθεί πριν από είκοσι χρόνια, το 1999. Έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη, δραστηριοποιείται στον ευρύτερο τομέα της πληροφορικής έχοντας ηγετικό μερίδιο με δικά της προγράμματα λογισμικού για λογιστικά γραφεία, μισθοδοσία και λογισμικό επιχειρήσεων, ενώ έχει φτάσει να απασχολεί 370 εργαζόμενους.

Πρόσφατα η Epsilon Net συμμετείχε στο 2ο road show της ΕΧΑΕ για τα small caps στην Αθήνα, έχοντας συναντήσεις με αναλυτές και διαχειριστές κεφαλαίων από Ελλάδα και εξωτερικό. Ιδρυτής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Epsilon Net είναι ο κ. Ιωάννης Μίχος που είναι και κύριος μέτοχος, ελέγχοντας ποσοστό 84,743%, ενώ το υπόλοιπο 15,257% είναι free float. Αξίζει να σημειωθεί πως η Epsilon Net είναι leader στην Ελλάδα με μερίδιο αγοράς 65% στα προγράμματα για λογιστικά γραφεία, ενώ έχει πάνω από το 70% της αγοράς σε συστήματα Μισθοδοσίας και HR.

Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας το 2018 ήταν στα 16,8 εκατ. ευρώ, ενώ στο πρώτο εξάμηνο του 2019 διαμορφώθηκε στα 8,16 εκατ. ευρώ ενισχυμένος κατά 11,7% έναντι της περυσινής αντίστοιχης επίδοσης που ήταν στα 7,30 εκατ. ευρώ. Τα κέρδη μετά φόρων του 1ου εξαμήνου 2019 διαμορφώθηκαν στα 623,2 χιλ. ευρώ, ενισχυμένα κατά 54,17% έναντι των 404,2 χιλ της ίδιας περιόδου το 2018.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.