ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πλούσια η ατζέντα της εβδομάδας

09:16 - 04 Νοε 2019 | Αναλύσεις
Πλούσια η ατζέντα της εβδομάδας
Πλούσια είναι η ατζέντα της πρώτης εβδομάδας του Νοεμβρίου, εν μέσω μεγάλης κινητικότητας σε πολλά επίπεδα, τόσο σε πολιτικό όσο και οικονομικό, ενώ με ενδιαφέρον αναμένει η αγορά την αντίδραση και του χρηματιστηρίου.

Ο πρωθυπουργός βρίσκεται ήδη στην Κίνα έχοντας πολλαπλές συναντήσεις σε θεσμικό αλλά και επιχειρηματικό επίπεδο, με κύρια στόχευση την προσέλκυση επενδύσεων από τη 2η μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη. Παράλληλα, δεκάδες Έλληνες επιχειρηματίες τον συνοδεύουν, με τις συναντήσεις να είναι πολλές και τις προσδοκίες ανεβασμένες.

Χθες, ο Κ. Μητσοτάκης εγκαινίασε το νέο εργοστάσιο της ελληνικής εταιρείας Kleemann στη Σαγκάη. 

Την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου είναι προγραμματισμένη η semi annual αναθεώρηση των δεικτών της Morgan Stanley Capital International (MCSI) και δεν αποκλείεται να δούμε την επάνοδο των μετοχών της Εθνικής, της Eurobank και της Πειραιώς (ή κάποιες εξ αυτών) ξανά στο δείκτη από τον οποίο είχαν αφαιρεθεί πριν από έναν ακριβώς χρόνο.

Επίσης την Πέμπτη θα γίνει και το Eurogroup το οποίο όμως αυτή τη φορά δεν έχει έντονο ελληνικό ενδιαφέρον. Παράλληλα μέσα στην εβδομάδα περιμένουμε την κατάθεση του φορολογικού νομοσχεδίου με τις αλλαγές να είναι σημαντικές τόσο στα φυσικά πρόσωπα όσο και στις επιχειρήσεις αλλά και στο real estate.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.