ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΧΑ:Η χθεσινή διόρθωση, το μάζεμα στο φινάλε και η συνέχεια

09:36 - 06 Νοε 2019 | Αναλύσεις
ΧΑ:Η χθεσινή διόρθωση, το μάζεμα στο φινάλε και η συνέχεια
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η (τελική) έκβαση της σημερινής συνεδρίασης στο ελληνικό χρηματιστήριο, ύστερα απ’ όσα έλαβαν χώρα χθες, με τη μεγάλη ενδοσυνεδριακή διόρθωση, αλλά και το θεαματικό μάζεμα στο φινάλε που περιόρισε σημαντικά το πτωτικό… ρήγμα. Ήταν η πρώτη, έστω και ενδοσυνεδριακή, διόρθωση του τελευταίου διαστήματος, καθώς το Χ.Α. μετά από ένα μεγάλο διάστημα συσσώρευσης σε πολύ στενό εύρος διακύμανσης, ξεμπλόκαρε πτωτικά, «λύνοντας» τις διαθέσεις των πωλητών.

Η αγορά είχε εγκλωβιστεί σε πολύ περιορισμένο εύρος διακύμανσης μεταξύ των 875 και 880 μονάδων, ενώ δεν υπήρξαν δυνάμεις ανοδικής διαφυγής από αυτό το όριο, καθ' ότι στο σύστημα δεν εισήλθε καινούριο χρήμα. Ο Γενικός Δείκτης λοιπόν εφόσον δεν μπόρεσε να υπερβεί – άμεσα – τη ζώνη των 890 μονάδων, «κρέμασε» χαμηλότερα, ενώ κυρίαρχο ρόλο σ’ αυτό έπαιξε το γεγονός ότι δεν εισήλθαν νέα κεφάλαια στην αγορά, που θα μπορούσαν να ανατροφοδοτούσαν τη δυναμική.

Πάντως, το κλείσιμο του Γ.Δ. ήταν στις 873,34 μονάδες, μακριά από το χαμηλό ημέρας, που ήταν στις 862,05 μονάδες όταν υποχωρούσε κατά 1,96%, οπότε μένει να δούμε πως θα κινηθεί σήμερα και προσεχώς η αγορά.

Ο τραπεζικός δείκτης μολονότι επίσης «βούτηξε» έως το χαμηλό των 839,62 μονάδων, εντούτοις στο τέλος ανέκτησε δυνάμεις εν μέσω μπαράζ αγορών, κλείνοντας τελικώς στις 863,02 μονάδες με πτώση 1,26%. Σύμφωνα με αναλυτές, εφόσον δεν διασπάστηκε η ζώνη των 848 – 850 μονάδων σε κλείσιμο, διατηρείται στο ακέραιο το momentum, οπότε μένει να δούμε την από εδώ και πέρα συμπεριφορά. Σε κάθε περίπτωση, ο τραπεζικός δείκτης με διαρκή υψηλά 16 μηνών και ισχυρή άνοδο το τελευταίο διάστημα, έπρεπε να κάνει αποφόρτιση πριν επιχειρήσει την υπέρβαση των 897 – 903 μονάδων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.