ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ζαχαράκης:Οι τράπεζες, οι 900 μονάδες και η ΑΜΚ της Lamda

10:21 - 18 Νοε 2019 | Αναλύσεις
Ζαχαράκης:Οι τράπεζες, οι 900 μονάδες και η ΑΜΚ της Lamda
Στις εξελίξεις στις τράπεζες αναφορικά με τα NPE’s και την πορεία στο ταμπλό, στο «ξύπνημα» και μη τραπεζικών μετοχών αλλά και στην αύξηση κεφαλαίου της Lamda Development που θα αλλάξει τα δεδομένα στην αγορά αναφέρεται στο εβδομαδιαίο σχόλιό του ο διευθύνων σύμβουλος της Fast Finance ΑΕΠΕΥ, Ηλίας Ζαχαράκης.

Ο χρηματιστής σημειώνει πως «η αγορά περιμένει εκ πρώτης τα αποτελέσματα του τραπεζικού με το πιο σημαντικό γεγονός από την άλλη να είναι η λύση σε σχέση με τα NPE’s των τραπεζών που τόσο τις ταλανίζει τα τελευταία χρόνια. Το ταμπλό ήδη τις έχει ωθήσει σε μια άνοδο 104% από τις αρχές του έτους, αρχίζοντας πλέον να αποτιμά λύση με τις τιμές πλέον να προσεγγίζουν τις τιμές ΑΜΚ του 2016».

Συνεχίζοντας ο κ. Ζαχαράκης υπογραμμίζει πως «μπορεί ο τραπεζικός κλάδος να κινεί τα νήματα, όμως παρ’ όλα αυτά την εβδομάδα είδαμε να αφυπνίζονται και άλλοι τίτλοι που το τελευταίο διάστημα μας είχαν συνηθίσει σε πλαγιοπτωτική κίνηση. Αυτό βοήθησε σημαντικά την αγορά να κάνει την διαφορά την περασμένη εβδομάδα και πλέον να βρίσκεται μια ανάσα από το μαγικό επίπεδο του 900 που είναι κομβικό για την συνέχεια».

Επίσης τονίζει πως «οι ξένες αγορές παρ’ ότι βοηθάνε, εντούτοις η ελληνική αγορά έχει ήδη αυτονομηθεί στη μεγάλη εικόνα. Το γεγονός ότι η ελληνική αγορά είναι πρώτη παγκοσμίως σε απόδοση για το 2019 με απόδοση 44%, είναι και η απόδειξη, γεγονός που όσο περνάει ο καιρός έλκει και νέους επενδυτές», σημειώνει.

Αναφορικά με την αύξηση κεφαλαίου της Lamda Development o διευθύνων σύμβουλος της Fast Finance τονίζει πως «φαίνεται πως αργά ή γρήγορα θα ξεκινήσει και θα είναι σηματωρός για την έναρξη του μεγάλου έργου που τόσα χρόνια περιμένει η χώρα και η οικονομία. Η κίνηση της μετοχής από την ζώνη των 7 ευρώ και μετά από τις τοποθετήσεις θεσμικών δείχνει ότι είμαστε κοντά σε αποφάσεις και αποκοπή», τονίζει.

Τέλος, για ακόμη μια φορά ο κ. Ζαχαράκης επαναλαμβάνει πως «μεσοπρόθεσμα παραμένουμε ιδιαίτερα αισιόδοξοι περιμένοντας να δούμε την αγορά αν ξεπεράσει και πως τον σκόπελο των 900 μονάδων. Ακόμα μακροοικονομικά δεν έχουμε δει να γράφεται τίποτα και εκτός σημαντικού απροόπτου μπροστά μας έχουμε να δούμε μεγάλα πράγματα.

Φυσικά χρειάζεται στρατηγική και κανόνες για να μπορέσουμε να καταγράψουμε σημαντικές αποδόσεις στο μέλλον χωρίς υπερβολές και χωρίς να παρασυρόμαστε μιας και το τελευταίο θα συμβεί αρκετές φορές στο μέλλον».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.