ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μεγάλη κινητικότητα στη Lamda Development

11:05 - 19 Νοε 2019 | Αναλύσεις
Μεγάλη κινητικότητα στη Lamda Development
Μεγάλη κινητικότητα καταγράφεται πέριξ της Lamda Development, τόσο επιχειρηματικά (όπως διαδικασίες για την άδεια καζίνο) όσο και μετοχικά εν μέσω πολλαπλών πακέτων, είσοδο νέων μεγάλων «παικτών», αλλά και αναβαθμίσεων.

Η εταιρεία είναι στην τελική ευθεία για την αύξηση κεφαλαίου των 650 εκατ. ευρώ, ενώ η έγκριση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αναμένεται λίαν συντόμως, ώστε να επισπευστούν οι διαδικασίες. Στόχος είναι έως τις 20 Δεκεμβρίου και πάντως πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Για το λόγο αυτό υπάρχει ένας ευρύτερος ξεσηκωμός, σε πολλά επίπεδα. Χθες στη μετοχή έγιναν νέα μεγάλα πακέτα, που πιστοποιούν την κινητικότητα. Πιο αναλυτικά, μέσω τριών πακέτων άλλαξαν χέρια 2,2 εκατ. μετοχές, που αντιστοιχούν στο 2,75% του μετοχικού κεφαλαίου, με τις πράξεις να γίνονται στα 7,50 ευρώ ανά μετοχή, ενώ η συνολική αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 16,5 εκατ. ευρώ!

Η μετοχή βρίσκεται στα 7,64 ευρώ με την κεφαλαιοποίηση στα 609 εκατ. ευρώ. Η εκτίμηση της αγοράς είναι πως η αποτίμηση θα πρέπει να πάει τουλάχιστον στο νούμερο που θα γίνει η ΑΜΚ και ακόμη υψηλότερα, για… αρχή!

Θυμίζουμε ότι η Lamda Development διαμορφώνει ισχυρή μετοχική ομάδα ώστε να ισχυροποιήσει περαιτέρω τη δύναμή της και να ενισχύσει το project του Ελληνικού. Στο πλαίσιο αυτό, πρόσφατα μπήκαν στο μετοχικό της κεφάλαιο η Aegean Airlines (με 20 εκατ. ευρώ) και ο πρώην πρόεδρος του ΣΕΒ Οδυσσέας Κυριακόπουλος. Μένει να δούμε ποιος αγόρασε τις χθεσινές μετοχές.

Μέσα σ’ αυτό το κλίμα, τις τελευταίες ημέρες καταγράφηκε μπαράζ εκθέσεων και αναβαθμίσεων από εγχώριους οίκους που αυξάνουν τις προσδοκίες για τη μετοχή και τον όμιλο, όσο πλησιάζει η έναρξη του κολοσσιαίου επιχειρηματικού σχεδίου. H πιο χαρακτηριστική περίπτωση είναι η Euroxx Χρηματιστηριακή, η οποία διατυπώνει σύσταση overweight με τιμή-στόχο τα 12,60 ευρώ, που μεταφράζεται σε περιθώριο ανόδου περί το 75% σε σχέση με τα τωρινά επίπεδα!

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.