ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα υψηλά 11ετίας για τον ΟΤΕ, με διαρκείς αναβαθμίσεις

11:03 - 21 Νοε 2019 | Αναλύσεις
Νέα υψηλά 11ετίας για τον ΟΤΕ, με διαρκείς αναβαθμίσεις
Σε κρεσέντο διαρκών υψηλών 11ετίας βρίσκεται η μετοχή του ΟΤΕ, η οποία δεσπόζει με ξεχωριστό τρόπο όλο το τελευταίο διάστημα, με μεγάλους όγκους και τζίρους, που καθιστούν τον τίτλο απόλυτο «κυρίαρχο» της αγοράς.

Εγχώριοι αλλά και διεθνείς επενδυτικοί οίκοι προχωρούν σε σημαντικές αναβαθμίσεις για τη μετοχή, παρέχοντάς νέα «καύσιμα» ανόδου, συντηρώντας τη δυναμική που έχει εξ αρχής του 2019.

Χθες ο οίκος Barclays ανέβασε την τιμή στόχο στα 17 ευρώ από 14 ευρώ πριν, ενώ πρόσφατα η Optima Bank ανέβασε την τιμή στόχο στα 16,2 ευρώ!

Στις 30 Οκτωβρίου η Standard & Poor’s προχώρησε σε αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας του Οργανισμού, ενώ o επενδυτικός οίκος JP Morgan αναβάθμισε την τιμή-στόχο της μετοχής του. Πιο αναλυτικά, η Standard & Poor’s αναβάθμισε το αξιόχρεο του ΟΤΕ κατά μία βαθμίδα, καθώς από «ΒΒ+» έδωσε την αξιολόγηση «ΒΒΒ-» με «σταθερή προοπτική».

Χθες η μετοχή του ΟΤΕ έκλεισε στα 13,92 ευρώ (με άνοδο +3,11%), επίπεδα που είχε να προσεγγίζει από το Σεπτέμβριο του 2008, ήτοι πριν από έντεκα χρόνια! Παράλληλα, η κεφαλαιοποίηση του Οργανισμού ανήλθε στα 6,68 δισ. ευρώ και βρίσκεται στη δεύτερη θέση στο Χ.Α. πίσω από την Coca Cola HBC που αποτιμάται στα 10,33 δισ. ευρώ.

Πρόκειται για μια εξέλιξη που μαρτυρά την ποιότητα του οργανισμού ο οποίος συνεχίζει να δεσπόζει καταλυτικά στο ταμπλό του Χ.Α., έχοντας εξαιρετική εικόνα και το 2019, καταγράφοντας εξαιρετικό ράλι σε ποσοστό 45%. Ένας από τους λόγους της ώθησης της μετοχής του ΟΤΕ είναι η επικείμενη πώληση της Rom Telecom που θα σημάνει και τον απεγκλωβισμό από τη ρουμανική αγορά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.