ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στον FTSE 25 ξανά η ΕΥΔΑΠ-Στον Mid Cap η Autohellas

11:12 - 22 Νοε 2019 | Αναλύσεις
Στον FTSE 25 ξανά η ΕΥΔΑΠ-Στον Mid Cap η Autohellas
Ύστερα από ένα χρόνο η μετοχή της ΕΥΔΑΠ επανέρχεται στη μεγάλη κατηγορία του Χ.Α. ήτοι στον Large Cap και στο δείκτη FTSE 25, όπως αποφάσισε η επιτροπή δεικτών του ελληνικού χρηματιστηρίου. Είναι η 3η «επιστροφή» της ΕΥΔΑΠ στον FTSE 25 από τον οποίο έχει αποχωρήσει δύο φορές, μία το 2016, όταν αντικαταστάθηκε από τη Σαράντης και μία πέρυσι, όταν τη θέση της πήρε η Ελλάκτωρ.

Πρόκειται για την τακτική εξαμηνιαία αναθεώρηση της σύνθεσης των δεικτών και αφορά το διάστημα Μάιος – Οκτώβριος 2019, στην οποία υπάρχουν και πέντε προσθήκες στο Γενικό Δείκτη με ισάριθμες διαγραφές. Όπως αποφάσισε η επιτροπή δεικτών λοιπόν, η μετοχή της ΕΥΔΑΠ επανέρχεται στην ελίτ του Χ.Α. παίρνοντας τη θέση της Cenergy Holdings, η οποία υποβιβάζεται στον Mid Cap. Παράλληλα, επιλαχούσες μετοχές στον FTSE 25 είναι οι Autohellas, ΟΛΘ, Cenergy Holdings, Quest Συμμετοχών και Attica Bank.

Στο δείκτη του μεσαίου χώρου Mid Cap εισάγονται οι Autohellas, ΟΛΘ και Cenergy Holdings, ενώ διαγράφονται οι MLS, Παπουτσάνης και AS Company. Επιλαχούσες μετοχές για τον Mid Cap είναι οι Reds, Παπουτσάνης, Intercontinental, AS Company και Ελτράκ.

Στη σύνθεση του Γενικού Δείκτη μπαίνουν πλέον οι μετοχές των Inform Λύκος, Ελτράκ, Μοτοδυναμική, Αλουμύλ και Byte Computer, ενώ διαγράφονται οι Κλουκίνας Λάππας, Νηρέας, Παπουτσάνης, Πετρόπουλος και Flexopack. Παράλληλα, η στάθμιση της ΓΕΚ Τέρνα ανεβαίνει από το 80% στο 86%, ενώ της Τιτάν μειώνεται από 56% στο 53%.

Οι συντελεστές στάθμισης (Capping Factors) των μετοχών που συμμετέχουν στη σύνθεση του Γενικού Δείκτη θα υπολογιστούν με βάση το κλείσιμο της συνεδρίασης της Παρασκευής 13 Δεκεμβρίου. Όλες οι αλλαγές θα πραγματοποιηθούν μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης της Παρασκευής 20 Δεκεμβρίου 2019, που σημαίνει ότι θα τεθούν σε ισχύ από τη συνεδρίαση της Δευτέρας 23 Δεκεμβρίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.