ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δύο αναλυτές «κρίνουν» τα τεχνικά δεδομένα του Χ.Α.

10:08 - 25 Νοε 2019 | Αναλύσεις
Δύο αναλυτές «κρίνουν» τα τεχνικά δεδομένα του Χ.Α.
Σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση του υπευθύνου ανάλυσης της Beta Χρηματιστηριακή Μάνου Χατζηδάκη, «τεχνικά, η άνοδος ως τα επίπεδα των 896 μονάδων αγόρασε χρόνο για τους ταύρους, οι οποίοι διατηρούν τις ελπίδες τους για μια ακόμα προσέγγιση των φετινών υψηλών. Οι βραχυπρόθεσμοι κινητοί μέσοι των 30 και 50 ημερών καθώς και ο MACD παραμένουν θετικά προσκείμενοι στην άνοδο, ενώ οι συναλλαγές έχουν βελτιωθεί αισθητά δίνοντας την εικόνα μιας πιο συστηματικής ροής κεφαλαίων».

Ο αναλυτής σημειώνει επίσης πως «τα καλά νέα για τους αισιόδοξους έχουν να κάνουν και με το βάθος της διόρθωσης η οποία ήταν ελεγχόμενη και εντός προγράμματος αποφορτίζοντας τους ταλαντωτές οι οποίοι παραμένουν στην ζώνη της ουδετερότητας.

Από την άλλη πλευρά η άνοδος στερείται δυναμικής, το momentum όσο πλησιάζει ο Γενικός Δείκτης τις 900 μονάδες μειώνεται και οι επιμέρους δεικτοβαρείς τίτλοι που υποστηρίζουν την ανοδική κίνηση δείχνουν να δυσκολεύονται να περάσουν μακροχρόνιες αντιστάσεις στα διαγράμματα τους με κύριο εκφραστή αυτής της δυσκολίας τον τραπεζικό κλάδο».

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της Fast Finance ΑΕΠΕΥ Ηλίας Ζαχαράκης στην εβδομαδιαία ανάλυσή του σημειώνει πως για το Γενικό Δείκτη οι 882 μονάδες είναι η κοντινή στήριξη, ενώ αν υπάρξει διάσπασή της, τότε αυτό μπορεί να φέρει μεγαλύτερη διόρθωση σ’ αυτή τη φάση. Από την άλλη πλευρά, «κατοχύρωση των 901 μονάδων σε κλείσιμο μας δίνει συνέχιση της κίνησης προς τις 911 και 938 σε δεύτερη φάση», τονίζει ο χρηματιστής.

Για τον FTSE 25 ο κ. Ζαχαράκης τονίζει πως οι 2.254 μονάδες είναι σημαντική αντίσταση και μόνο κατοχύρωση σε κλείσιμο μπορεί να ωθήσει το συγκεκριμένο δείκτη να δοκιμάσει τις 2.270 σε πρώτη φάση και κατόπιν τις 2.320 μονάδες σε δεύτερη φάση. Στον αντίποδα, τα επίπεδα των 2.193 μονάδων είναι η κοντινή στήριξη και κατόπιν οι 2.160 μονάδες. Για τον τραπεζικό δείκτη ο κ. Ζαχαράκης τονίζει πως οι 930 μονάδες είναι σημαντική αντίσταση που άμα κατοχυρωθεί, μπορεί να δώσει περαιτέρω ανοδική δυναμική. Αντιθέτως, οι 885 και 875 μονάδες είναι κοντινές σημαντικές στηρίξεις.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.