ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπροστά στην κομβική υπέρβαση το Χρηματιστήριο

11:01 - 26 Νοε 2019 | Αναλύσεις
Μπροστά στην κομβική υπέρβαση το Χρηματιστήριο
Μπροστά στην κρίσιμη από πλευράς ψυχολογίας αλλά και σημειολογίας περιοχή των 900 μονάδων είναι πλέον το ελληνικό χρηματιστήριο και μένει να δούμε αν σήμερα ή τις επόμενες ημέρες θα καταφέρει να κινηθεί πάνω από αυτή τη ζώνη, για πρώτη φορά μετά από χρόνια!

Χθες ο Γ.Δ. έκλεισε σε νέα υψηλά 4μήνου ελάχιστα κάτω από τις 900 μονάδες πετυχαίνοντας το 2ο υψηλότερο κλείσιμο σχεδόν των τελευταίων πέντε ετών, πιστοποιώντας ότι το 2019 είναι ένα έτος καμπής για την αγορά, σε οικονομικό, επιχειρηματικό, πολιτικό και χρηματιστηριακό επίπεδο.

Το κλείσιμο στις 898,23 μονάδες είναι νέα υψηλά 4μήνου, καθώς υψηλότερα είχε κλείσει στις 31 Ιουλίου, όταν ο Γενικός Δείκτης βρέθηκε στις 899,93 μονάδες, ενώ το αμέσως υψηλότερο κλείσιμο η αγορά έχει να το δει από το Φεβρουάριο του 2015!

Πλέον, η αγορά είναι μπροστά σε κρίσιμα – τεχνικής φύσης – στοιχήματα, με το Γενικό Δείκτη να καλείται να υπερκεράσει και να κατοχυρώσει τις 900 μονάδες, τον FTSE 25 να καλείται να επιβεβαιώσει την εξαιρετικά κρίσιμη κατοχύρωση της περιοχής των 2.250 μονάδων, ενώ οι τράπεζες καλούνται να ξεπεράσουν τις τιμές που έκαναν τις ΑΜΚ προ λίγων ετών.

Μένει να δούμε αν η υπέρβαση των 900 μονάδων για το Γενικό Δείκτη του Χ.Α. θα γίνει σήμερα ή προσεχώς. Σε κάθε περίπτωση, η αγορά δεν κάνει τίποτα άλλο από το να αντανακλά όλες τις εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα σε πολιτικό, οικονομικό και επιχειρηματικό επίπεδο.

Οι αποδόσεις των ομολόγων της χώρας κινούνται εδώ και περίπου δύο μήνες σε ιστορικά χαμηλά, οι κάνουλες ρευστότητας για τις ελληνικές επιχειρήσεις έχουν ανοίξει με αρκετές εταιρείες να εκδίδουν ομόλογα ή να ετοιμάζονται για αυξήσεις κεφαλαίου, οι τράπεζες μέσω του σχεδίου «Ηρακλής» βρίσκονται σε κινητικότητα, ενώ ευρύτερα υπάρχουν έντονες επιχειρηματικές διεργασίες.

Παράλληλα, άκρως υποστηρικτικό είναι το διεθνές κλίμα, καθώς οι τρεις δείκτες της Wall Street χθες έκλεισαν σε νέα ιστορικά υψηλά, με τον Dow Jones να επανέρχεται με θεαματικό τρόπο χθες ξανά πάνω από τις 28.000 μονάδες, με φόντο τις ελπίδες για εμπορική συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Πιο αναλυτικά, ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 190 μονάδες ή σε ποσοστό 0,68% κλείνοντας στις 28.066,47 μονάδες που είναι νέο ιστορικό υψηλό, ο S&P 500 έκλεισε στις 3.133,64 μονάδες με άνοδο 0,75%, ενώ ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε ράλι σε ποσοστό 1,32% με κλείσιμο στις 8.632,49 μονάδες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.