ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Bloomberg: Το ελληνικό χρηματιστήριο η καλύτερη χρηματιστηριακή αγορά παγκοσμίως

12:55 - 27 Νοε 2019 | Αναλύσεις
Bloomberg: Το ελληνικό χρηματιστήριο η καλύτερη χρηματιστηριακή αγορά παγκοσμίως
Μπορεί ο ευρωπαϊκός χρηματιστηριακός δείκτης να οδεύει φέτος προς τα καλύτερα ετήσια κέρδη από το 2009, οι επιδόσεις του όμως ωχριούν μπροστά στην καλύτερη χρηματιστηριακή αγορά παγκοσμίως, που δεν είναι άλλη από το Χρηματιστήριο Αθηνών. Αυτό επισημαίνει το Bloomberg στην ανάλυση με τον τίτλο «Μακράν η καλύτερη αγορά στον κόσμο αποκαθίσταται μετά την κρίση».

Στην ανάλυση στην οποία τονίζει την άνοδο 45% για τις ελληνικές μετοχές φέτος, αναφέρεται στο γεγονός ότι οι τελευταίες επιστρέφουν στο ραντάρ των fund managers. «Θα πρέπει να ανατρέξει κανείς στην εποχή προτού το ευρώ αντικαταστήσει τη δραχμή για να  βρεί υψηλότερες αποδόσει στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά και υπάρχουν λόγοι να είμαστε αισιόδοξοι για τις προοπτικές της επόμενης χρονιάς, ειδικά εάν η οικονομία συνεχίσει να βελτιώνεται. Το momentum για την Ελλάδα έχει επιταχυνθεί μετά τις εκλογές του καλοκαιριού», δηλώνει ο Γιώργος Λαγαρίας, chief economist στη Mazars Financial Planning, καθώς η νέα κυβέρνηση δείχνει την προθυμία της να εφαρμόσει δέσμη φοροελαφρύνσεων και πολιτικές φιλικές προς τις επιχειρήσεις. 

«Το κλειδί που θα επιτρέψει το "ξεκλείδωμα" μεγαλύτερης αξίας για τις ελληνικές μετοχές είναι η αγορά ομολόγων», προσθέτει ο κ. Λαγαρίας, καθώς οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων δείχνουν ότι πλέον η Ελλάδα δεν θεωρείται το «προβληματικό παιδί» της Ευρώπης.

Παράλληλα, ανοίγει η πόρτα να συμπεριληφθεί η χώρα στο νέο γύρο ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. «Πρέπει να γίνει ακόμη πολλή δουλειά, εάν όμως συνεχισθεί αυτή η τάση, οι ελληνικές μετοχές θα μπορούσαν να έχουν μεγαλύτερα κέρδη το 2020», εκτιμά ο κ. Λαγαρίας.

Θετικές είναι και οι εκτιμήσεις του Εμίλ φαν ντεν Χάιλιγκενμπεργκ, διαχειριστή χαρτοφυλακίου στη Legal & General Investment Management, που επικαλείται τις θετικές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας και τη βελτίωση του πιστωτικού προφίλ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.