ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ποιες μετοχές είναι υποψήφιες για τον FTSE 25

11:00 - 11 Δεκ 2019 | Αναλύσεις
Ποιες μετοχές είναι υποψήφιες για τον FTSE 25
Στην πρόσφατη τακτική εξαμηνιαία αναθεώρηση της σύνθεσης των δεικτών που αφορά το διάστημα Μάιος – Οκτώβριος 2019, έγινε γνωστό ότι επιλαχούσες μετοχές για να εισαχθούν στην... ελίτ του Χ.Α. και στο δείκτη FTSE 25 είναι οι Autohellas, ΟΛΘ, Quest Συμμετοχών, Attica Bank και Cenergy Holdings, η οποία ήταν σ' αυτό το δείκτη αλλά θα αντικατασταθεί από την ΕΥΔΑΠ.

Κυριότερες και πιο σοβαρές υποψηφιότητες όμως για τον Large Cap είναι σύμφωνα με πληροφορίες του reporter.gr οι Autohellas, Quest Συμμετοχών και... ΕλβαλΧαλκόρ! Βεβαίως, η Autohellas έχει το πρόβλημα της μικρής διασποράς, το οποίο το βελτιώνει σταδιακά, ενώ πρέπει να βελτιώσει και την εμπορευσιμότητά της.

Η Quest Συμμετοχών βρίσκεται σε διαρκή ιστορικά υψηλά με εξαιρετικά αποτελέσματα την τελευταία διετία, ενώ η ΕλβάλΧαλκορ – που έχει διπλάσια κεφαλαιοποίηση από τις δύο προαναφερθείσες, βρίσκεται σε διαδικασία να αυξήσει το (περιορισμένο) free float της μέσω placement. Μπορεί το placement να πήγε λίγο πίσω, λόγω της επιδείνωσης του κλίματος στην αγορά, όμως αργά ή γρήγορα θα γίνει.

Αν είναι μεγέθους που να αυξάνει όσο πρέπει το πολύ περιορισμένο free float, τότε αυτή η μετοχή θα είναι η πιο σίγουρη εισαγωγή στον FTSE 25 στην επόμενη ή τη μεθεπόμενη αναδιάρθρωση.

Σημειώνεται πως η ΕλβαλΧαλκόρ βρίσκεται στην 21η θέση των κεφαλαιοποιήσεων του Χ.Α. με αποτίμηση 634 εκατ. ευρώ, η Autohellas αποτιμάται 346 εκατ. ευρώ, ενώ η Quest Συμμετοχών έχει κεφαλαιοποίηση 257 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, η ΕλβαλΧαλκόρ, έχει μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση ακόμη και από σημαντικά μέλη του Large Cap όπως Aegean Airlines, Σαράντης, ΟΛΠ, ΑΔΜΗΕ, Ελλάκτωρ, Fourlis και ΕΧΑΕ!

Εν κατακλείδι, η ΕλβαλΧαλκόρ έχει το εκτόπισμα, την κεφαλαιοποίηση, την επιχειρηματική παρουσία αλλά και τα μεγέθη γενικότερα για να αποτελέσει μέλος των 25 κορυφαίων εισηγμένων. Πρόκειται για την εταιρεία που προέκυψε από τη συνένωση δύο «διαμαντιών» του ομίλου Viohalco, της Ελβάλ και της Χαλκόρ, διαμορφώνοντας έναν όμιλο καθετοποιημένο, με εξαιρετικά μεγάλες δυνατότητες και πολλές «πρωτιές».

Τελευταία τροποποίηση στις 12:46 - 11 Δεκ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.