ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ζαχαράκης:Οι τράπεζες θα «λύσουν» το Γόρδιο Δεσμό των 900 μονάδων

11:04 - 23 Δεκ 2019 | Αναλύσεις
Ζαχαράκης:Οι τράπεζες θα «λύσουν» το Γόρδιο Δεσμό των 900 μονάδων
«Το οχυρό των 900-910 μονάδων συνεχίζει να είναι κύριο επίπεδο αντίστασης και μία κατοχύρωσή του σε κλείσιμο, θα λύσει ανοδικά την συσσώρευση του τελευταίου πενταμήνου».

Αυτό επισημαίνει μεταξύ άλλων στη χθεσινή του εβδομαδιαία ανάλυση ο διευθύνων σύμβουλος της Fast Finance ΑΕΠΕΥ Ηλίας Ζαχαράκης, τονίζοντας πως «ουσιαστικός λύτης του οχυρού μπορεί να είναι ο τραπεζικός κλάδος, καθ’ ότι είναι και ο μόνος που στην παρούσα είναι short, με την ζώνη των 878-890 μονάδων να είναι αντίσταση πλέον». Παράλληλα, ο χρηματιστής σημειώνει πως ο τραπεζικός κλάδος είναι και ο μόνος «που ουσιαστικά τα τέσσερα τελευταία χρόνια δεν έχει καταφέρει να κατοχυρώσει τα υψηλά του και τις ΑΜΚ που ολοκληρώθηκαν το 2016».

Κατά τα λοιπά, σημειώνει πως «τέσσερις (με τη σημερινή) συνεδριάσεις μέχρι το τέλος του 2019 και η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά φαίνεται πως θα τελειώσει με την μεγαλύτερη απόδοση παγκοσμίως για φέτος και κάνοντας ρεκόρ απόδοσης 20ετίας».

Σ’ ό,τι αφορά τις επιλογές της Fast Finance ΑΕΠΕΥ ο ίδιος σημειώνει πως «καταγράφοντας κέρδη της τάξεως του 49,08% υπεραποδίδουν 3,63% του Γενικού Δείκτη, χωρίς καν να υπολογίζουμε τις αποδόσεις από τα μερίσματα. Πρωταθλητές σε απόδοση είναι η ΔΕΗ με +217%, η ENTERSOFT με +111%, η Alpha Bank +71% και η Quest Συμμετοχών με απόδοση +67%.

Ο κ. Ζαχαράκης τονίζει πως «μεσοπρόθεσμα παραμένουμε ιδιαίτερα αισιόδοξοι με την αγορά μας να κλείνει το 2019 με τους καλύτερους οιωνούς για το νέο έτος. Η κατοχύρωση των επιπέδων των 900 μονάδων, μπορεί να κάνει και τεχνικά την διαφορά στο κλείσιμο έτους. Το μόνο σίγουρο είναι πως ο μόνος κλάδος που πλέον μπορεί να κάνει την μεγάλη διαφορά στην αγορά είναι ο τραπεζικός κλάδος και μάλιστα μετά από τέσσερα χρόνια, έχει όλες τις πιθανότητες να κάνει την διαφορά.

Τα τεχνικά δεδομένα για τους τρεις κύριους δείκτες

Αναφορικά με τα τεχνικά δεδομένα για τους τρεις κύριους δείκτες, ο χρηματιστής σημειώνει πως «ο Γενικός Δείκτης δοκίμασε την ζώνη αντίστασης λίγο πάνω από τις 900 μονάδες, δίνοντας και πάλι διόρθωση. Το επίπεδο των 880 μονάδων είναι η κύρια στήριξη στην παρούσα με το stop να είναι στις 861 μονάδες σε κλείσιμο. Ένα κλείσιμο πάνω από τις 908 μονάδες και μόνο μπορεί να δώσει επιθετική τάση», σημειώνει ο ίδιος.

Για τον FTSE 25 τονίζει πως  δοκίμασε την αντίσταση στην ζώνη των 2.280  μονάδων δίνοντας και πάλι διόρθωση. Το επίπεδο των 2.283 μονάδων συνεχίζει να είναι αντίσταση και μία κατοχύρωση σε κλείσιμο μπορεί να κάνει την διαφορά. Ο κ. Ζαχαράκης σημειώνει πως «ο τραπεζικός δείκτης φαίνεται να είναι το κλειδί για τον FTSE 25 στην συνέχεια, ενώ εντοπίζει στις 2.218 μονάδες την πρώτη στήριξη και στις 2.190 μονάδες τη δεύτερη. Το stop συνεχίζει να είναι στις 2.169 μονάδες σε κλείσιμο.

Τέλος, για τον τραπεζικό δείκτη σημειώνει πως «είναι ο ο μόνος δείκτης που είναι short σε ημερήσιο. Οι 878 είναι κύρια αντίσταση με το στοπ στο short στις 888 μονάδες σε κλείσιμο. Μία κατοχύρωση μπορεί να δώσει κίνηση στις 940 μονάδες, ενώ οι 845 μονάδες είναι κοντινή στήριξη και οι 823 μονάδες η κύρια.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.