ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ζαχαράκης: Καθοριστική η διακράτηση των 910 μονάδων στο Χ.Α.

10:51 - 07 Ιαν 2020 | Αναλύσεις
Ζαχαράκης: Καθοριστική η διακράτηση των 910 μονάδων στο Χ.Α.
Στη σημαντικότητα της διακράτησης του ευρύτερου ορίου των 900 – 910 μονάδων ώστε το Χ.Α. να κρατήσει ακάθεκτο το ανοδικό του momentum αναφέρεται στην εβδομαδιαία ανάλυσή του ο διευθύνων σύμβουλος της Fast Finance Ηλίας Ζαχαράκης, τονίζοντας ότι όσο το Χ.Α. κρατάει αυτό το όριο, τότε «η επιθετική τάση δεν προβληματίζεται στο ελάχιστο».

Από εκεί και πέρα, ο κ. Ζαχαράκης τονίζει πως πλέον οι 938 μονάδες είναι η κοντινή αντίσταση στην παρούσα φάση, ενώ πλέον μια κατοχύρωση αυτής της ζώνης, θα ανοίξει τον δρόμο για τετραψήφιο νούμερο στο Γενικό Δείκτη, που σημαίνει επίπεδα πάνω από τις 1.000 μονάδες. Για τον FTSE 25, o κ. Ζαχαράκης τονίζει πως «οι 2.280 μονάδες συνεχίζουν να είναι η ναι κύρια στήριξη και επιθετική τάση, ενώ ενδεχόμενη διάσπασή της, μπορεί να φέρει διόρθωση έως τις 2.250 μονάδες. Από εκεί και πέρα, η ισχυρή αντίσταση είναι η ζώνη των 2.340 μονάδων, η οποία αν κατοχυρωθεί, μπορεί να δώσει ακόμη μεγαλύτερη επιθετική ανοδική τάση».

Πέρα από τα τεχνικά δεδομένα, ο κ. Ζαχαράκης σημειώνει πως «η αγορά στο ξεκίνημα του χρόνου δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις εταιρείες εκείνες που θα ωφεληθούν από την ανάπτυξη, με τις κατασκευές και την βιομηχανία να φαίνεται ότι έχουν το πάνω χέρι στις πρώτες συνεδριάσεις του νέου έτους». Επίσης υποστηρίζει πως η «τις τελευταίες συνεδριάσεις βλέπουμε μία σταδιακή διάχυση του ενδιαφέροντος στην μικρομεσαία κεφαλαιοποίηση με τον Mid Cap να δίνει αγοραστικό ημερήσιο σήμα μετά από πολλούς μήνες. Η αγορά μέχρι στιγμής δεν κάνει υπερβολές κάτι που είναι καλό σημάδι για την συνέχεια και μέχρι να συμβεί το αντίθετο».

Τέλος, ο χρηματιστής σημειώνει πως «μεσοπρόθεσμα είμαστε αισιόδοξοι για την αγορά και ουσιαστικά  περιμένουμε να επιβεβαιωθεί σε χρόνο η κατοχύρωση των 900 μονάδων μετά από πέντε μήνες συσσώρευσης και το άνοιγμα του δρόμου για τις 1.020 μονάδες σε πρώτη φάση. Ο τραπεζικός συνεχίζει βραχυπρόθεσμα να είναι το κλειδί και θεωρούμε πως πρέπει να είναι ο πρωταγωνιστής για το 2020, για να μπορέσουμε να δούμε και πάλι μία μεγάλη χρονιά σε αποδόσεις. Είναι δεδομένο ότι τα γεωπολιτικά φοβίζουν, παρόλα αυτά όμως, καλώς ή κακώς πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτά»…

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.