ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ποιες είναι οι 5 νέες εισαγωγές στο ΧΑ τη νέα χρονιά Κύριο

18:58 - 15 Ιαν 2020 | Αναλύσεις
Ποιες είναι οι 5 νέες εισαγωγές στο ΧΑ τη νέα χρονιά
Μετά τον ερχόμενο Ιούνιο αναμένονται οι εισαγωγές των ΑΕΑΑΠ που έχουν προκύψει από την απόσχιση των ακινήτων σε 2 τουλάχιστον εισηγμένες.

Πρόκειται για τις θυγατρικές ΑΕΑΑΠ της Fourlis και της Viohalco. Ταυτόχρονα αναμένεται μετάταξη στη Κύρια Αγορά της Entersoft και της E-Net από την Ενναλλακτική αγορά που διαπραγματεύονται σήμερα.

Επίσης σε αναμονή βρίσκεται η είσοδος της R Energy 1 στο Χρηματιστήριο καθώς ο φάκελος έχει κατατεθεί ήδη στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. 

Η R Energy 1 είναι ήδη εισηγμένη, από τον Αύγουστο του 2016, στην "ΝΕΑ Αγορά” (Νεοαναπτυσσομένων Εταιρειών Αγορά) του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ). Παράλληλα έχει εκδώσει ομόλογο το οποίο επίσης διαπραγματεύεται στη δευτερογενή αγορά του ΧΑΚ.

Στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας που δραστηριοποιείται στην κατασκευή και λειτουργία φωτοβολταϊκών πάρκων και ιδρύθηκε το 2011 σήμερα βρίσκονται 27 φωτοβολταϊκά πάρκα, ισχύος 7,4 MW, σε Λάρισα, Ζάκυνθο, Λακωνία, Θήβα. Επικεφαλής και βασικός μέτοχος της εταιρείας είναι ο Γιώργος Μ. Ρόκας, ο οποίος συνεχίζει την πορεία της ομώνυμης οικογένειας στην ελληνική αγορά της ανανεώσιμης ενέργειας

Η "Χ. Ρόκας ΑBEE" που ήταν από τις πρωτοπόρους στην αγορά της πράσινης ενέργειας, ξεκίνησε την ενασχόλησή της με την κατασκευή Αιολικών Πάρκων στις αρχές της δεκαετίας του ’90, όταν της ανατέθηκε από τη ΔΕΗ η κατασκευή 5 πάρκων συνολικής ισχύος 10,2 ΜW.

Επίσης θυμίζουμε ότι μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2020 περιμένουμε και την μεγάλη αύξηση κεφαλαίου της Prodea για τη βελτίωση της εμπορευσιμότητας της μετοχής.  

AΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ

Τελευταία τροποποίηση στις 19:01 - 15 Ιαν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.