ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έρχονται οριστικές διαγραφές στο Χ.Α.

11:38 - 20 Ιαν 2020 | Αναλύσεις
Έρχονται οριστικές διαγραφές στο Χ.Α.
Αρκετά ταλαιπώρησαν χιλιάδες επενδυτές οι 18 εισηγμένες που είναι εκτός διαπραγμάτευσης εδώ και μία 8ετία και όπως όλα δείχνουν ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να εγκαταλείψουν οριστικά και δια παντός το χρηματιστηριακό ταμπλό.

Δεν υπάρχει κανένα νόημα να παραμένουν στο χρηματιστήριο εταιρίες που και σημάδια ανάκαμψης δεν δείχνουν και οι διοικήσεις τους δεν φαίνεται να ενδιαφέρονται για το μέλλον τους αφού έχουν συμβιβαστεί με το φάσμα της χρεοκοπίας.

Στη χρηματιστηριακή λήθη 18 εισηγμένες

Η διοίκηση του Χρηματιστηρίου προσανατολίζεται να διαγράψει μέχρι τον Ιούνιο τη πλειοψηφία των εισηγμένων που παραμένουν σε  πολυετή απραξία. Υπενθυμίζεται, πως εκτός διαπραγμάτευσης παραμένουν 18 εταιρείες, δηλαδή οι Axon Συμμετοχών, Euromedica, Folli Follie, Yalco, Άλφα Γκρίσιν, Μπάμπης Βωβός, ΓΕΔ, Γιουρομπρόκερς, Ελβιεμέκ, Μπουτάρης, Κρέτα Φαρμ, Κεραμεία Αλλατίνη, Ναυτεμπορική, ΝΕΛ, Νεώριον, Πήγασος, Τηλέτυπος και Χατζηκρανιώτη. Νεώριον, Κεραμεία Αλλατίνη και Μπάμπης Βωβός είναι εκτός διαπραγμάτευσης από το 2012.

Οι μεγαλοοικογένειες που οδήγησαν τις εταιρίες στα βράχια

Οι μετοχές αυτές βρίσκονται πλέον σε αναστολή διαπραγμάτευσης και άλλοτε ισχυροί μέτοχοι τους, όπως ο Θωμάς Λιακουνάκος (Axon, Euromedica), Μπάμπης Bωβός (της ομώνυμης οικογένειας), οικογένεια Κουτσολιούτσου (Folli Follie), οικογένεια Δομαζάκη (Creta Farms), Φώτης Μπόμπολας (Πήγασος) περνούν οριστικά και στη χρηματιστηριακή λήθη.

ΑΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.