ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε νέα υψηλά 61 μηνών πλέον το Χρηματιστήριο

11:00 - 21 Ιαν 2020 | Αναλύσεις
Σε νέα υψηλά 61 μηνών πλέον το Χρηματιστήριο
Εντυπωσιακή ανθεκτικότητα αλλά και… πίστη για υψηλότερα επίπεδα δείχνει το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο και το πρώτο 20ήμερο του νέου έτους, δείχνει εξαιρετική εικόνα, χωρίς αδειάσματα, χωρίς πανικούς και χωρίς όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που «διώχνουν» τους επενδυτές από το σύστημα.

Τη Δευτέρα το Χ.Α. έκλεισε για 5η συνεχή συνεδρίαση ανοδικά, πετυχαίνοντας μάλιστα κλείσιμο στις 940 μονάδες, επίπεδο που αποτελεί νέο υψηλό 61 μηνών, καθώς υψηλότερα από αυτή την περιοχή είχε να βρεθεί από τις 8 Δεκεμβρίου 2014, όταν ο Γ.Δ. είχε κλείσει στις 1.035 μονάδες. Αυτό σημαίνει πως το Χ.Α. «ακύρωσε» με την πορεία του όλη την εποχή διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, κλείνοντας τον… κύκλο αυτής της περιόδου.

Μάλιστα, λόγω «άρνησης» της αγοράς να οπισθοχωρήσει, με τους long να διατηρούν τον απόλυτο έλεγχο επιτρέποντας μόνο επιμέρους διορθωτικές κινήσεις, οι short οδηγούνται σε επανεξέταση των θέσεών τους, ανατροφοδοτώντας συχνά το momentum.

Επίσης εξαιρετικά θετική εξέλιξη είναι το γεγονός ότι η ελληνική αγορά, εν αναμονή και της ετυμηγορίας του οίκου Fitch την Παρασκευή έκλεισε για 15η συνεδρίαση πάνω από το κομβικό όριο των 900 μονάδων, ενώ συμπλήρωσε τρεις συνεδριάσεις πάνω (και) από τις 930 μονάδες, συνεχίζοντας να «δένει» τα υψηλά πενταετίας.

Ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 940,20 μονάδες κλείνοντας μάλιστα στο υψηλό ημέρας, ενώ ο FTSE 25 έκλεισε στις 2.352,66 μονάδες με άνοδο 0,74% συνεχίζοντας να «θωρακίζει» καλύτερα τεχνικά επίπεδα και μάλιστα επίπεδα που ουδέποτε είχε δει τα τελευταία χρόνια, πιστοποιώντας ότι το Χ.Α. δύναται να αλλάξει επίπεδο, με τη συνδρομή του Large Cap. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε στις 887,97 μονάδες (+0,95%) πλησιάζοντας στο να «σπάσει» το τεχνικό κρίσιμο όριο των 888-890 μονάδων.

Στα αξιοσημείωτα όλων των τελευταίων ημερών είναι η αύξηση της κινητικότητας σε μετοχές της μικρής αποτίμησης έως και της περιφέρειας, που έχουν ανεβάσει όγκους και τζίρους, προσφέροντας κάποιες… συγκινήσεις, που καιρό είχαμε να δούμε στο Χ.Α. Εξυπακούεται ασφαλώς ότι η προσοχή των επενδυτών θα πρέπει να είναι πολύ μεγάλη, ειδικά όταν αναφερόμαστε σε τέτοιας συνομοταξίας μετοχές…

Τελευταία τροποποίηση στις 11:07 - 21 Ιαν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.