ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καράτζης: Υποβολή δημόσιας πρότασης

11:08 - 21 Ιαν 2020 | Αναλύσεις
Καράτζης: Υποβολή δημόσιας πρότασης
Την απόφαση να αποχωρήσει από τον Όμιλο Καράτζη έλαβε η Μαρία Καράτζη με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο, Αντώνη Καράτζη να προχωρά στην εξαγορά του ποσοστού της, το οποίο ανέρχεται στο 38,36%. Ο ίδιος κατέχει το 44,14% της εταιρείας.

Εφόσον αγοράσει το ποσοστό της αδερφής του, ο Αντώνης Καράτζης θα φτάσει το 82% και θα υποχρεωθεί βάσει νόμου να υποβάλει δημόσια πρόταση για το σύνολο των μετοχών της εταιρείας. Το ερώτημα είναι αν θα κάνει κίνηση διαγραφής μετοχής στο χρηματιστήριο ή θα παραμείνει, ελέγχοντας ένα καταλυτικό ποσοστό.

Μετά από συζητήσεις ανάμεσα στα δύο αδέρφια και διαφωνίες που διαπιστώθηκαν για την επέκταση της εταιρείας σε τομείς, όπως η ενέργεια, η κα Καράτζη έλαβε την απόφαση να αποχωρήσει, διαθέτοντας το ποσοστό της στον αδερφό της.

Ειδικότερα, ο κ. Καράτζης επιθυμούσε περισσότερες επενδύσεις στον ενεργειακό κλάδο, κίνηση, η οποία έβρισκε αντίθετη την αδερφή του, η οποία υποστήριζε την προώθηση των επενδύσεων στον τουρισμό.

Ο Όμιλος Καράτζη, με βάση την Κρήτη, δραστηριοποιείται στην κατασκευή υλικών διχτυών, ενώ τα τελευταία χρόνια επενδύει στον τουρισμό και την ενέργεια.

Ο Όμιλος εισήλθε στον κλάδο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας το 2010 με την εγκατάσταση ηλιακών πάνελ ισχύος 240 KW στις εγκαταστάσεις παραγωγής της στο Ηράκλειο. Από τότε προχώρησε σε σημαντικές επενδύσεις σε φωτοβολταϊκά πάρκα ενώ έχει εγκαταστήσει υπερσύγχρονο σύστημα τηλεμετρίας και καμερών που επιτρέπει σε real time χρόνο παρακολούθηση παραγωγής (24/7) σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Ηράκλειο Κρήτης.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:26 - 21 Ιαν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.