ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ηλ. Ζαχαράκης (Fast Finance): Τα νέα τεχνικά δεδομένα στο Χ.Α.

10:58 - 03 Φεβ 2020 | Αναλύσεις
Ηλ. Ζαχαράκης (Fast Finance): Τα νέα τεχνικά δεδομένα στο Χ.Α.
Στο γεγονός ότι η κίνηση της περιφέρειας, δηλαδή της μικρής κεφαλαιοποίησης του Χ.Α. ήταν ένα καμπανάκι κινδύνου μιας και από το βαθύ παρελθόν στο χρηματιστήριο το ράλι της μικρής κεφαλαιοποίησης ήταν πάντα ένα τελευταίο… γεγονός στον κύκλο του χρηματιστηρίου αναφέρεται ο διευθύνων σύμβουλος της Fast Finance ΑΕΠΕΥ Ηλίας Ζαχαράκης.

Ο Χρηματιστής, στην εβδομαδιαία ανάλυσή του αναφέρεται και στα νέα τεχνικά δεδομένα της αγοράς, σημειώνοντας ότι ο Γενικός Δείκτης έχει ως τελευταίο ανάχωμα τις 905 μονάδες και ο FTSE 25 τις 2.255 μονάδες. Επίσης σημειώνει πως ο τραπεζικός δείκτης πρώτος μας έδωσε σήμα εξόδου από τις αρχές της (σ.σ. περασμένης) εβδομάδας που πλέον φαίνεται να θέλει να δοκιμάσει τις πολύ σοβαρές στηρίξεις της ζώνης των 812 – 825 μονάδων.

Για το Γ.Δ. ο κ. Ζαχαράκης επισημαίνει πως «έχασε την εβδομάδα που πέρασε το σύνολο των κερδών του Ιανουαρίου και πλέον είναι αντιμέτωπος με το πολύ σημαντικό επίπεδο των 900 μονάδων θυμίζοντας ότι το stop μας είναι το 905 σε κλείσιμο ημέρας». Σημειώνει ότι μια διάσπαση των 905 – 900 μονάδων για το Γ.Δ. τότε είναι πιθανό να δοκιμάσει και τα επίπεδα των 880 μονάδων. Στον αντίποδα, η ζώνη των 930 – 935 μονάδων έχει γίνει η κοντινή αντίσταση, ενώ μόνο μια κατοχύρωσή της θα μπορούσε να ανοίξει εκ νέου την προοπτική για τη ζώνη των 950 μονάδων.

Πάντως, ο χρηματιστής δεν παραλείπει να τονίσει πως «μεσοπρόθεσμα παραμένουμε αισιόδοξοι»…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.