ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Alpha Bank: Στα €5,5 δισ. οι προσφορές για το ομόλογο

16:00 - 06 Φεβ 2020 | Αναλύσεις
Alpha Bank: Στα €5,5 δισ. οι προσφορές για το ομόλογο
Η Alpha Bank κατάφερε να εξασφαλίσει ιδιαίτερα αυξημένη ζήτηση και αρκετά χαμηλότερο των αρχικών εκτιμήσεων επιτόκιο αναφορικά με την έκδοση του 10ετούς ομολόγου μειωμένης εξασφάλισης.

Όπως μεταδίδει το Reuters, που επικαλείται έναν από τους επικεφαλής της έκδοσης, οι προσφορές των επενδυτών έσπασαν το φράγμα των 5,5 δισ. ευρώ και το επιτόκιο αναμένεται να οριστεί στο 4,25%. Οι αρχικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για επιτόκιο 5% με 5,25%, ενώ στόχος της τράπεζας ήταν να αντλήσει 500 εκατ. ευρώ.

Ως «Structuring Advisor» της έκδοσης Tier II λειτουργεί η Citigroup. Οι Goldman Sachs International, HSBC, J.P. Morgan και NatWest Markets λειτουργούν ως «Joint Bookrunners» και η Alpha Finance ως «co-lead». Σε σχέση με το αρχικό σχήμα υπήρξε αλλαγή με την είσοδο της NatWest και την αποχώρηση της Royal Bank of Scotland.

Σημειώνεται ότι η έκδοση έρχεται λίγο καιρό μετά την επιτυχή έκδοση του κρατικού 15ετους ομολόγου, η οποία χαρακτηρίστηκε από ισχυρή ζήτηση και άκρως ικανοποιητικό επιτόκιο. Είναι προφανές ότι η τράπεζα θέλησε να αξιοποιήσει το θετικό μομέντουμ, που έχει δημιουργηθεί στην αγορά.

Επιπλέον, σε έκθεση του KBW για τις ελληνικές τράπεζες, η Alpha Bank αναδεικνύεται ως η μοναδική ελληνική τράπεζα με σύσταση «Οutperform» (υπεραπόδοση) και ως η κορυφαία επιλογή του επενδυτικού οίκου ανάμεσα στις ελληνικές τράπεζες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.