ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ζαχαράκης(Fast Finance): Το κλειδί των τραπεζών και τα τεχνικά δεδομένα

10:53 - 17 Φεβ 2020 | Αναλύσεις
Ζαχαράκης(Fast Finance): Το κλειδί των τραπεζών και τα τεχνικά δεδομένα
Την άποψη πως μια κατοχύρωση των 927 μονάδων από την πλευρά του Γενικού Δείκτη «μπορεί να μας δώσει την πολυπόθητη τάση που έχουμε ξεχάσει τις τελευταίες μέρες» εκφράζει ο διευθύνων σύμβουλος της Fast Finance ΑΕΠΕΥ, Ηλίας Ζαχαράκης, στην εβδομαδιαία ανάλυσή του.

Σημειώνει πως «ο τζίρος παραμένει σε αισθητά χαμηλά επίπεδα με την αγορά να συσσωρεύει με αργούς ρυθμούς, ψάχνοντας τον καταλύτη για να βγάλει κίνηση. Από την άλλη, είχαμε αρκετά ημερήσια αγοραστικά σήματα γεγονός που προδιαθέτει για πιο έντονη ανοδική κίνηση», τονίζει ο χρηματιστής.

Σύμφωνα με τον κ. Ζαχαράκη, ο τραπεζικός κλάδος συνεχίζει να είναι το κλειδί στην μεγάλη εικόνα της αγοράς μιας και τα τέσσερα τελευταία χρόνια δεν έχει καταφέρει να επανακάμψει πάνω από τις 1.000 μονάδες, που είναι και το επίπεδο που έγιναν οι ανακεφαλαιοποιήσεις.

Μπορεί να προχωράνε με σημαντικούς ρυθμούς οι μειώσεις των κόκκινων δανείων,  παρόλα αυτά πρέπει να ξεκαθαρίσει η έκβαση του σχεδίου ΗΡΑΚΛΗΣ. Με δειλά βήματα αρχίζει να υπάρχει άνοιγμα στα στεγαστικά δάνεια, όμως είναι ακόμα νωρίς για να πούμε ότι ο κλάδος λειτουργεί με κανονικές ταχύτητες.

Τα μεγάλα έργα που μπορούν να δώσουν πνοή στην ανάπτυξη δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα, κάτι που η αγορά το αποτιμά κινούμενη με νωχελικούς ρυθμούς μέχρι να δει οι αναγγελίες να αρχίσουν να γίνονται και πράξεις. Δυστυχώς, το σύστημα μας είναι έτσι δομημένο και χρειάζεται τεράστια προσπάθεια για να αλλάξει συνήθειες και δομές πολλών ετών με την κυβέρνηση να φαίνεται ότι καταβάλει φιλότιμες προσπάθειες για αυτό.

Τα τεχνικά δεδομένα

Σε ό,τι αφορά τα τεχνικά δεδομένα, ο κ. Ζαχαράκης τονίζει πως τα επίπεδα των 900 μονάδων άντεξαν για δεύτερη φορά, ενώ οι 927 μονάδες είναι η κοντινή αντίσταση και ενδεχόμενη κατοχύρωσή της σε κλείσιμο, θα μας δώσει νέα είσοδο και πιθανή κίνηση στην ζώνη του 950-960 και πάλι. Στον αντίποδα, μια διάσπαση των 900 μονάδων θα μας φέρει στην ζώνη των 887 μονάδων σημειώνει ο ίδιος.

Αναφορικά με τον FTSE 25 ο χρηματιστής τονίζει ότι πλέον δοκιμάζει την διάσπαση των 2.330 μονάδων, κάτι που αν συμβεί, θα δοκιμάσουμε και πάλι κίνηση προς τα υψηλά μας. Το επίπεδο των 2.300 μονάδων είναι κοντινή στήριξη και το επίπεδο των 2.274 μονάδων κύρια στήριξη, με το stop να παραμένει στις 2.252 μονάδες. Σύμφωνα με τον κ. Ζαχαράκη, ο τραπεζικός κλάδος δίνει αγοραστικό ημερήσιο σήμα με κατοχύρωση των 846 μονάδων σε κλείσιμο, με επόμενο κύριο επίπεδο τις 800 μονάδες. Αντίστοιχα, αν διασπαστούν εκ νέου οι 825 μονάδες, τότε μπορεί να κυλήσει ο δείκτης ξανά στις 790 μονάδες.

Θυμίζουμε πως την περασμένη εβδομάδα ο τραπεζικός δείκτης ενισχύθηκε σε ποσοστό 3,50%, κλείνοντας την Παρασκευή στις 831,96 μονάδες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.