ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Folli-Follie: Σήμερα το «ξήλωμα» της διοίκησης από το Πρωτοδικείο Αθηνών

09:53 - 19 Φεβ 2020 | Αναλύσεις
Folli-Follie: Σήμερα το «ξήλωμα» της διοίκησης από το Πρωτοδικείο Αθηνών
Σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να εκδικαστεί το αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για την αντικατάσταση της διοίκησης της Folli Follie Group. Η εκδίκαση της υπόθεσης είχε δρομολογηθεί για τη περασμένη Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020.

Ωστόσο έπειτα από αίτημα των μελών του ΔΣ της εταιρείας, η εκδίκαση πήρε διήμερη αναβολή, καθώς μέλη της σημερινής διοίκησης επικαλέστηκαν έλλειψη ετοιμασίας και ζήτησαν την ολιγοήμερη παράταση. Σημειώνεται ότι  αύριο Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020 δρομολογείται -εκτός απροόπτου- η έκτακτη γενική συνέλευση της Folli Follie.

Η τελευταία εξέλιξη στην υπόθεση της Folli Follie συνέβη χθες το βράδυ, σύμφωνα με την οποία η Αρχή Καταπολέμησης Μαύρου Χρήματος προχώρησε στη δέσμευση των μετοχών Dufry που ανήκουν στην Folli Follie. Με τη κίνηση αυτή η ανεξάρτητη αρχή αφαίρεσε  τη διαθεσιμότητα ενός ακόμη περιουσιακού στοιχείου της εταιρίας, που μάλιστα παίζει κομβικό ρόλο στη διαδικασία εξυγίανσης και της προωθούμενης συμφωνίας με τους ομολογιούχους πιστωτές της.

Υπενθυμίζεται τον Νοέμβριο του 2018 ότι με εντολή του οικονομικού εισαγγελέα, Γιάννη Δραγάτση, και με απόφαση της επικεφαλής της Αρχής για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομη Δραστηριότητα, αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Άννα Ζαίρη, είχε διαταχθεί η δέσμευση των ακινήτων της οικογένειας Κουτσολιούτσου, μελών του Δ.Σ. της Folli Follie αλλά και των ακινήτων που ανήκουν στην εταιρία.

Η Αρχή Καταπολέμησης Μαύρου Χρήματος δέσμευσε συνολικά 804.728 μετοχές Dufry, οι οποίες αποτελούν «προίκα» της FF, στο πλαίσιο πώλησης των ΚΑΕ το 2013, και οι οποίες παρέμεναν δεσμευμένες επί 5ετία και επρόκειτο να απελευθερωθούν εφόσον η ΚΑΕ επιτύγχανε συγκεκριμένους στόχους λειτουργικής κερδοφορίας (EBITDA). Ουσιαστικά πρόκειται για το μοναδικό άμεσα ρευστοποιήσιμο περιουσιακό στοιχείο της Folli Follie, που μπορεί να εισφέρει «φρέσκο» χρήμα, σε όποιον ελέγχει την οντότητα της FF, καθώς τα ακίνητα της εταιρίας είναι αφενός δεσμευμένα και αφετέρου αμφίβολης ρευστοποιήσιμης αξίας.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:57 - 19 Φεβ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.