ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χ.Α.: Σεμινάριο με θέμα «Introduction to Data Analysis with Python»

14:02 - 27 Φεβ 2020 | Αναλύσεις
Χ.Α.: Σεμινάριο με θέμα «Introduction to Data Analysis with Python»
H Εκπαιδευτική Ακαδημία του Χρηματιστηρίου Αθηνών (ATHEX Academy) διοργανώνει στις 24, 26, 31 Μαρτίου & 2 Απριλίου 4-ήμερο σεμινάριο με θέμα: «Introduction to Data Analysis with Python».

Εισηγητής του Σεμιναρίου θα είναι ο κος Νίκος Χριστοδουλόπουλος, επικεφαλής Ειδικής Διαπραγμάτευσης Παραγώγων της Πειραιώς ΑΕΠΕΥ.

Σχετικά με την Python

Τα τελευταία χρόνια η δημοφιλία της γλώσσας προγραμματισμού Python έχει αναρριχηθεί σε πρωτοφανή επίπεδα και έχει προκαλέσει μεγάλες αναταράξεις στους κλάδους που επεξεργάζονται και αναλύουν δεδομένα.

Στον κλάδο των Χρηματοοικονομικών/Χρηματιστηριακών η Python έχει ήδη αρχίσει να εκτοπίζει τα μεγάλα και σύνθετα spreadsheets, καθώς έχει πολύ απλό & ευανάγνωστο τρόπο σύνταξης που ελαχιστοποιεί την πιθανότητα λάθους, είναι εντυπωσιακά ταχύτερη, διαθέτει μεγάλες δυνατότητες κλιμάκωσης, επεκτασιμότητας και αυτοματοποίησης, ενώ διατίθεται εντελώς δωρεάν.

Κορυφαίοι επενδυτικοί οίκοι διοργανώνουν πλέον σεμινάρια Python για τα στελέχη τους ώστε να είναι σε θέση να γράφουν κώδικα σχετικό με πεδία όπως algorithmic trading,  quantitative investing, exploratory data analysis κ.α. Ταυτόχρονα, έχει διαμορφωθεί μια ξεκάθαρη τάση για προσλήψεις στελεχών του κλάδου με γνώσεις Python ή άλλης συναφούς γλώσσας.

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες:

- Θα αποκτήσουν τα βασικά εφόδια για να χρησιμοποιούν τη γλώσσα Python και την εξειδικευμένη βιβλιοθήκη ανάλυσης δεδομένων “Pandas”

- Θα έχουν εξοικειωθεί με βασικές τεχνικές επεξεργασίας, καθαρισμού, τροποποίησης και ομαδοποίησης δεδομένων

- Θα είναι σε θέση να πειραματίζονται και να αναλύουν τα δεδομένα με τέτοιο τρόπο, ώστε να μπορούν να εξάγουν χρήσιμα συμπεράσματα (exploratοry data analysis)

- Θα έχουν αποκτήσει τις βάσεις για να αναπτύξουν πανίσχυρες και πλήρως αυτοματοποιημένες εφαρμογές ανάλυσης δεδομένων με πολυσχιδή λειτουργικότητα και  υψηλή προστιθέμενη αξία.

Σημειώνεται  ότι η υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής είναι έως και την Τρίτη, 17 Μαρτίου 2020.

Αναλυτικές πληροφορίες καθώς και την αίτηση συμμετοχής, δείτε εδώ.

Συνημμένα αρχεία:
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.