ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε εξέλιξη η δημόσια εγγραφή της Entersoft

18:49 - 03 Μαρ 2020 | Αναλύσεις
Σε εξέλιξη η δημόσια εγγραφή της Entersoft
Την ερχόμενη Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020 αναμένεται να ολοκληρωθεί η δημόσια προσφορά για την εισαγωγή των μετοχών της εταιρείας πληροφορικής Entersoft στην κύρια αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Όπως προκύπτει από το ενημερωτικό δελτίο της εταιρείας, που εγκρίθηκε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς:

  • Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας έως €163.200,00 με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των υφιστάμενων μετόχων, με καταβολή μετρητών και την έκδοση έως 544.000 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών, ονομαστικής αξίας €0,30 η κάθε μία (εφεξής οι «Νέες Μετοχές» και από κοινού η «Αύξηση»), καλυπτόμενη ως εξής:
  • Έως 516.800 μετοχές, θα διατεθούν στο ευρύ επενδυτικό κοινό με Δημόσια Προσφορά, και
  • Έως 27.200 μετοχές θα διατεθούν με προσφορά σε περιορισμένο κύκλο προσώπων, ήτοι στο προσωπικό της Εταιρείας.
  • Τυχόν διαφορά από την έκδοση των μετοχών υπέρ το άρτιο, δηλαδή μεταξύ της τιμής διάθεσης/εγγραφής και της ονομαστικής αξίας των Νέων Μετοχών, θα αχθεί σε πίστωση του λογαριασμού «αποθεματικό υπέρ το άρτιο».
  • Η διαγραφή του συνόλου των μετοχών της Εταιρείας από την Εναλλακτική Αγορά του Χ.Α. και η εισαγωγή τους στη Ρυθμιζόμενη Αγορά του Χ.Α.
  • Ο ορισμός της ανώτατης τιμής διάθεσης των Νέων Μετοχών, από κοινού με το Συντονιστή Κύριο Ανάδοχο, σε €7,50 ανά Μετοχή, σύμφωνα με την άρθρο 17 του Κανονισμού (ΕΕ) 2017/1129.
  • Οι Νέες Μετοχές θα έχουν δικαίωμα απόληψης μερίσματος από τα κέρδη της χρήσης 2019, εφόσον συντρέξουν οι νόμιμες προϋποθέσεις για καταβολή μερίσματος από τη χρήση 2019.

Η Αύξηση θα καλυφθεί ως εξής: ποσοστό τουλάχιστον 30% των Μετοχών της Δημόσιας Προσφοράς (ήτοι τουλάχιστον 155.040 Μετοχές σε περίπτωση πλήρους κάλυψης της Αύξησης) θα διατεθεί για την ικανοποίηση των εγγραφών των Ιδιωτών Επενδυτών, και το υπόλοιπο έως και 70% των Μετοχών (ήτοι έως και 361.760 μετοχές σε περίπτωση πλήρους κάλυψης της Αύξησης) θα κατανεμηθεί μεταξύ των Ειδικών και Ιδιωτών Επενδυτών με βάση τη συνολική ζήτηση που θα εκδηλωθεί σε κάθε κατηγορία επενδυτών (Ειδικών και Ιδιωτών Επενδυτών).

Το αναμενόμενο χρονοδιάγραμμα διάθεσης των Νέων Μετοχών με Δημόσια Προσφορά είναι το ακόλουθο:

dnmsfjusenif

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.