ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το χρηματιστήριο χτύπησε το κουδούνι της «Ισότητας των Φύλων»

13:55 - 09 Μαρ 2020 | Αναλύσεις
Το χρηματιστήριο χτύπησε το κουδούνι της «Ισότητας των Φύλων»
Το χρηματιστήριο Αθηνών γιόρτασε με τον δικό του τρόπο την Ημέρα της Γυναίκας.

Μία ημέρα μετά την 8η Μαρτίου, καθιερωμένη από το 1975 από τα Ηνωμένα Έθνη ως η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, το χρηματιστήριο υποδέχθηκε την Διευθύνουσα Σύμβουλο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Χρηματιστηρίων (WFE) Nandini Sukumar σε μια τελετή έναρξης της συνεδρίασης της ελληνικής Αγοράς με «άρωμα γυναίκας».

xa gunaika 1

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Χρηματιστηρίου Αθηνών, Σωκράτης Λαζαρίδης, δήλωσε σχετικά ότι «Αυτή τη δύσκολη ημέρα αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε τη συνεδρίαση γιορτάζοντας μαζί με την Nandini Sukumar από την WFE την Ημέρα της Γυναίκας. Είμαστε πολλοί χαρούμενοι που γυναίκες εκπρόσωποι της WFE, παρά το παγκόσμιο πρόβλημα του κορονοϊού και τον φόβο για κλείσιμο των συνόρων, είναι σήμερα μαζί μας και θα έχουμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις για τις παγκόσμιες χρηματιστηριακές αγορές».

xa gunaika 2

Από την πλευρά της, η Διευθύνουσα Σύμβουλο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Χρηματιστηρίων, Nandini Sukumar, ευχαρίστησε την διοίκηση του ελληνικού χρηματιστηρίου για την πρόσκληση και ανέφερε ότι «είναι πάντα μια ευχάριστη εμπειρία να βρισκόμαστε στην Αθήνα και ειδικά εκπροσωπώντας γυναίκες σε τομείς, όπως αυτοί της οικονομίας και των επιχειρήσεων, από όλο τον κόσμο».

xa gunaika 3

Η εκδήλωση έγινε στο πλαίσιο της διεθνούς δράσης «Ring the Bell for Gender Equality» για τον εορτασμό της Ημέρας της Γυναίκας και της συμμετοχής του Χρηματιστήριου Αθηνών στο Sustainable Stock Exchanges Initiative των Ηνωμένων Εθνών, πρωτοβουλία που προωθεί την Κοινωνική και Περιβαλλοντική Βιωσιμότητα και Αειφορία στις παγκόσμιες Κεφαλαιαγορές.

Χαρά Κάνδηλα

Τελευταία τροποποίηση στις 13:56 - 09 Μαρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.