ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πώς αντιδρούν οι εισηγμένες απέναντι στον Covid-19

11:07 - 16 Μαρ 2020 | Αναλύσεις
Πώς αντιδρούν οι εισηγμένες απέναντι στον Covid-19
Σε εγρήγορση βρίσκονται οι εισηγμένες του ελληνικού χρηματιστηρίου προκειμένου να αντιμετωπίσουν την εξάπλωση του κορονοϊού και τις επιπτώσεις του. Ανάμεσα στα μέτρα των εισηγμένων το κλείσιμο καταστημάτων, η τηλεργασία και εναλλακτικά κανάλια εξυπηρέτησης.

Αναλυτικά:

Η ΕΥΔΑΠ αναστέλλει τη λειτουργία των Περιφερειακών της Κέντρων, μέχρι νεότερης ενημέρωσης, με εξαίρεση τα Περιφερειακά Κέντρα:

  • Της Αθήνας, Σατωβριάνδου 12
  • Του Πειραιά, Τσαμαδού 5

«Για ακόμα μία φορά, συστήνεται στους πελάτες μας να αποφεύγουν κατά το μέγιστο δυνατό την προσέλευσή τους και σε αυτά τα δύο Περιφερειακά Κέντρα και προτείνεται να εξυπηρετούνται μέσω εναλλακτικών καναλιών εξυπηρέτησης» αναφέρει η εισηγμένη και συμπληρώνει ότι

Για την πληρωμή λογαριασμού, μέσω: 

  • Του www.eydap.gr για την πληρωμή λογαριασμών με χρήση χρεωστικής, πιστωτικής, ή προπληρωμένης κάρτας των συνεργαζόμενων Τραπεζών. 
  • Των ATMs, αυτόματων μηχανημάτων, πάγιας εντολής, web banking συνεργαζόμενων Τραπεζών. 

Για υποβολή ερωτημάτων ή/και αιτημάτων:

  • Στο [email protected]
  • Στο www.eydap.gr με εγγραφή στο ηλεκτρονικό κατάστημα eΕΥΔΑΠ για υποβολή αιτήσεων διακανονισμών, αίτηση υπαγωγής σε ειδικά τιμολόγια, κ.α. 
  • Τηλεφωνικά στο 1022 ή στο 210 214 44 44. 

Η ΔΕΗ ενισχύει συνεχώς τα προληπτικά μέτρα για την ανάσχεση της διασποράς του νέου κορονοϊού (COVID-19), διασφαλίζοντας παράλληλα την απρόσκοπτη συνέχιση της επιχειρησιακής της λειτουργίας και συμβάλλοντας στην ενεργειακή επάρκεια της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό, οι τεχνικοί του Ομίλου συνεχίζουν να εργάζονται αδιάκοπα για την ενίσχυση του δικτύου, τη διόρθωση βλαβών και τη διασφάλιση της ηλεκτροδότησης στο σύνολο της χώρας, ενώ όλοι οι Σταθμοί Παραγωγής βρίσκονται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας και πρόληψης.

Παράλληλα, η ΔΕΗ συνεχίζει να προσφέρει το σύνολο των υπηρεσιών της στους πελάτες της μέσα από όλα τα κανάλια εξυπηρέτησης, αλλά και με πλήρη εφαρμογή αυστηρών μέτρων πρόληψης και υγιεινής.

Συγκεκριμένα, η προσέλευση των πελατών στα καταστήματα γίνεται ελεγχόμενα και σε μικρό αριθμό ατόμων κάθε φορά (5 άτομα), ενώ όλοι οι εισερχόμενοι στα καταστήματα καταγράφονται, ώστε να υπάρχει ιχνηλάτηση σε περίπτωση κρούσματος. Προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός και οι ουρές στα καταστήματα και κυρίως να προστατευθεί η υγεία των πελατών της η ΔΕΗ συνιστά στους καταναλωτές να προτιμούν για την εξυπηρέτησή τους:

  • Το τηλεφωνικό κέντρο 11770,
  • Την ιστοσελίδα της ΔΕΗ http://www.dei.gr όπου μπορούν να επικοινωνούν με τις υπηρεσίες του Ομίλου, αλλά και να εξοφλούν τους λογαριασμούς τους εύκολα και χωρίς καμία χρέωση.

Εκτός από τα μέτρα για την συνεχή απολύμανση των εγκαταστάσεων και των οχημάτων, τον περιορισμό στις μετακινήσεις και τις συναθροίσεις των εργαζομένων, τις τελευταίες ημέρες έχει ενισχυθεί η τηλεργασία, ενώ έχει δοθεί οδηγία να απομακρυνθούν από τους χώρους εργασίας οι εργαζόμενοι που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Το επιχειρησιακό σχέδιο της ΔΕΗ επικαιροποιείται, αναδιαμορφώνεται και ενισχύεται σε καθημερινή βάση, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες των αρμόδιων Αρχών.

Eξ’ αποστάσεως εργασία (remote work) σε ευρεία κλίμακα ξεκινά ο Όμιλος ΟΤΕ από την Δευτέρα 16/3, προστατεύοντας τους ανθρώπους του και συμβάλλοντας στην εθνική προσπάθεια για επιβράδυνση της εξάπλωσης του κορονοϊού COVID-2019 στη χώρα μας.

Στόχος είναι τουλάχιστον 13.000 (το 80%) από το σύνολο των 16.000 ανθρώπων που εργάζονται για τον Όμιλο, σταδιακά να εργαστούν απομακρυσμένα. Η μορφή της απομακρυσμένης εργασίας θα εξαρτηθεί από το έργο που επιτελούν. Αξιοποιώντας την τεχνολογία, ο Όμιλος ΟΤΕ έχει διασφαλίσει ότι και με την εξ’ αποστάσεων εργασία, θα συνεχίσει να προσφέρει απρόσκοπτα στους πελάτες του τις υψηλού επιπέδου  τηλεπικοινωνιακές του υπηρεσίες. Επιπλέον, η εταιρεία έχει συστήσει στους εργαζομένους της να μειώσουν και τις προσωπικές τους μετακινήσεις και συναντήσεις στις απολύτως απαραίτητες, για την ασφάλεια τη δική τους αλλά και των συνανθρώπων μας.

Με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, ο ΟΠΑΠ ανακοίνωσε ότι τα καταστήματα ΟΠΑΠ και PLAY θα παραμείνουν κλειστά από σήμερα έως και τις 27 Μαρτίου 2020.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, σταθερή δέσμευση του ΟΠΑΠ είναι η διασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας των συνεργατών, των πελατών και των εργαζομένων του. Ταυτόχρονα, η εταιρεία συμμορφώνεται πλήρως με τις αποφάσεις της κυβέρνησης και των αρμόδιων αρχών, στηρίζοντας όλες τις ενέργειες για την προστασία της δημόσιας υγείας.  

Στο πλαίσιο αυτό, ο ΟΠΑΠ καλεί τους πελάτες του να μην επιχειρήσουν να επισκεφθούν τα καταστήματα του δικτύου του, κατά την περίοδο που έχει καθοριστεί από την κυβέρνηση. Σημειώνεται, ωστόσο, ότι οι διαδικτυακές πλατφόρμες Pamestoixima.gr και Tzoker.gr λειτουργούν κανονικά. Επίσης, ο ΟΠΑΠ θα βρίσκεται σε επικοινωνία με τους συνεργάτες του, ώστε να περιοριστεί ο αντίκτυπος αυτής της έκτακτης κατάστασης δημόσιας υγείας στις δραστηριότητες μας.

Με τις πρόσφατες εξελίξεις της πανδημίας COVID-19 σε παγκόσμιο επίπεδο και στην Ελλάδα, ο Όμιλος Σαράντη προκειμένου να συμβάλει στην προσπάθεια περιορισμού της διασποράς του ιού, ανακοινώνει ότι έχει αναστείλει από τις 13/3/2020 μέχρι τις 27/3/2020 τις εργασίες από τα κεντρικά γραφεία του για προληπτικούς λόγους, και έχει εξασφαλίσει την απρόσκοπτη λειτουργία του μέσω τηλεργασίας και αξιοποίησης της σύγχρονης τεχνολογικής υποδομής που διαθέτει.

Συγκεκριμένα, ο Όμιλος θέσπισε την ακύρωση τόσο των εσωτερικών όσο και των εξωτερικών εκδηλώσεων, την αναστολή τόσο των επαγγελματικών όσο και των προσωπικών ταξιδιών, την εξ’ αποστάσεως εργασία, την καθολική απολύμανση των κεντρικών εγκαταστάσεών του, όπως και την καθοδήγηση στον τομέα της προσωπικής υγιεινής, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές και τις υποδείξεις της Ελληνικής Κυβέρνησης και του ΠΟΥ.

Σκοπός των προληπτικών μέτρων του Ομίλου είναι όχι μόνο η προστασία των εργαζομένων και της κοινωνίας, αλλά και η απρόσκοπτη λειτουργία του, προκειμένου να συνεχίσει να προσφέρει προϊόντα υψηλής ποιότητας, παρά τις αντίξοες συνθήκες.

Η τράπεζα Eurobank εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία προειδοποιεί τους πελάτες της, σχετικά με την αντιμετώπιση και εξάπλωση του κορονοϊού και τους προτρέπει να περιορίσουν τις επισκέψεις τους στα καταστήματα της και να χρησιμοποιήσουν τις ηλεκτρονικές εφαρμογές όπως το e-Βanking.

Σε συνέχεια της σχετικής απόφασης των αρμόδιων αρχών, αναστέλλεται η λειτουργία των παρακάτω καταστημάτων σε εμπορικά κέντρα:

  • Ίλιον (Escape Center)
  • Πάτρα (Veso Mare)
  • Μαρούσι (Avenue Mall)
  • Σπάτα (Smart Park)

«Τα υπόλοιπα καταστήματά μας θα παραμένουν ανοιχτά, σύμφωνα με το ωράριό τους. Ευχόμαστε σύντομα και πάνω από όλα με υγεία να επιστρέψουμε όλοι στην κανονικότητά μας», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η εταιρεία.

Δίνοντας προτεραιότητα στην υγεία και την ασφάλεια τόσο των πελατών όσο και των στελεχών των καταστημάτων, η τράπεζα έχει προχωρήσει στις ακόλουθες ενέργειες:

  • Αναλυτική ενημέρωση και εφαρμογή των οδηγιών του ΕΟΔΥ σχετικά με την προφύλαξη και την προσωπική υγιεινή, και συνεργασία με λοιμωξιολόγους για έγκυρες και επιστημονικές απαντήσεις σε θέματα πρόληψης και αντιμετώπισης του ιού.
  • Συγκεκριμένες οδηγίες για τους εργαζομένους που εμφανίζουν συμπτώματα του ιού, που έχουν υποψία μόλυνσης, που έχουν επιστρέψει πρόσφατα από περιοχές με τεκμηριωμένη συνεχιζόμενη μετάδοση του Covid-19 ή που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.
  • Έμφαση στην καθημερινή καθαριότητα στους χώρους εργασίας με ισχυρά απολυμαντικά και διανομή αντισηπτικού υγρού σε όλες τις μονάδες και τα καταστήματα της Eurobank.
  • Απαγόρευση επαγγελματικών ταξιδιών στο εξωτερικό και αντικατάστασή τους με τηλεφωνικές διασκέψεις (teleconference) ή βιντεοδιασκέψεις (videoconference), και αυστηρή σύσταση για αποφυγή προσωπικών ταξιδιών στο εξωτερικό.
  • Απαγόρευση πολυπληθών συναντήσεων και αντικατάστασή τους, όπου αυτό είναι εφικτό, με τηλεφωνικές διασκέψεις (teleconference) ή βιντεοδιασκέψεις (videoconference).
  • Δυνατότητα εργασίας από το σπίτι (τηλεργασία).
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.