ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Attica Bank: Αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα επέδειξε η μετοχή τον Μάρτιο

17:52 - 01 Απρ 2020 | Αναλύσεις
Attica Bank: Αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα επέδειξε η μετοχή τον Μάρτιο
Ιδιαίτερη ανθεκτικότητα επέδειξε η μετοχή της Τράπεζας Αττικής τον φετινό Μάρτιο που ήταν ο πιο εφιαλτικός μήνας του 2020, τουλάχιστον μέχρι σήμερα.

Η μετοχή της Attica Bank κράτησε καλύτερα από αυτές των άλλων τραπεζών οι οποίες έπεσαν περισσότερο από 35%. Η μετοχή της Attica Bank, είχε τις μικρότερες απώλειες τόσο έναντι του Γενικού Δείκτη του Χρηματιστηρίου, όσο και έναντι του τραπεζικού κλάδου, πλην της μετοχής της Τράπεζας Ελλάδος, κατά τον μήνα Μάρτιο. Δηλαδή, κατά το διάστημα που η μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων και των θανάτων εξ αιτίας του κορωνοϊού επέφερε μεγάλη πτώση σε όλες τις χρηματιστηριακές αγορές και φυσικά και σε κάθε τίτλο ξεχωριστά.

Ειδικότερα, οι απώλειες που υπέστη η μετοχή της Attica Bank στο διάστημα 1/3-31/3/2020 ανήλθαν σε 19,41%, γεγονός που συνοδεύτηκε από αξιοσημείωτο όγκο συναλλαγών, παρά την μεγάλη συγκέντρωση της μετοχής και μάλιστα χωρίς να εγκλωβίζει επενδυτές.

Την ίδια ακριβώς περίοδο, οι απώλειες του Γενικού Δείκτη του ΧΑ, ήταν μεγαλύτερες, καθώς ανήλθαν σε 27,15%. Το γεγονός αυτό είναι ασύνηθες και καταδεικνύει τις αντοχές της μετοχής.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.