ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ποιες ελληνικές επιχειρήσεις αναστέλλουν τη δραστηριότητά τους λόγω COVID-19 Κύριο

10:00 - 04 Απρ 2020 | Αναλύσεις
Ποιες ελληνικές επιχειρήσεις αναστέλλουν τη δραστηριότητά τους λόγω COVID-19
Έντονα προβλήματα ρευστότητας αντιμετωπίζει η πλειονότητα των ελληνικών επιχειρήσεων, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί στην αγορά από την πανδημία του κορονοϊού.

Οι εξαγωγικές ροές έχουν «παγώσει», ενώ ταυτόχρονα έχουν μειωθεί δραστικά οι παραγγελίες από το εσωτερικό, με αποτέλεσμα πολλές επιχειρήσεις να έχουν οδηγηθεί σε αναστολή των δραστηριοτήτων τους ή τη λήψη άλλων περιοριστικών μέτρων.

Έτσι, άνοιξε ο δρόμος για το online εμπόριο, το οποίο ήδη παρουσιάζει άνθηση στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Τώρα οι παραγγελίες μέσω του διαδικτύου είναι ο μοναδικός τρόπος για να μπορέσει ο καταναλωτής να αποκτήσει τα προϊόντα της αρεσκείας του.

Η Πλαίσιο Computers προχώρησε μετά την εξαγγελία των κυβερνητικών μέτρων στο κλείσιμο των καταστημάτων της. Ωστόσο, η εταιρεία έχει μεριμνήσει για τις online παραγγελίες και κάθε μία από αυτές προετοιμάζεται από συνεργάτη της εταιρείας που φοράει ειδικά γάντια και τη συσκευάζει σε χώρο που απολυμαίνεται συστηματικά. Η πανδημία απαιτεί ειδικές καταστάσεις και το Πλαίσιο έχει συστήσει ειδική ομάδα δράσης, με αποκλειστικό γιατρό και τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης για όλη την ομάδα του σε όλη την Ελλάδα.

Τα καταστήματά της έκλεισε και η Jumbo, η οποία, επίσης, δραστηριοποιείται στο online εμπόριο, προσπαθώντας να διατηρήσει τη δυναμική της στην αγορά.

Πληθώρα επιπτώσεων επιφέρει ο κορονοϊός στον κατασκευαστικό κλάδο. Υπό αυτό το πρίσμα, η Viohalco ανακοίνωσε το κλείσιμο για διάστημα ενός μήνα των μονάδων χάλυβα. Πιο συγκεκριμένα, γνωστοποίησε ότι οι θυγατρικές της που ανήκουν στον κλάδο και εδρεύουν στην Ελλάδα και ειδικότερα οι Σιδενόρ Α.Ε., Sovel Α.Ε., Έρλικον Α.Ε., Πράκσυς Α.Ε. και Ετήλ Α.Ε. αποφάσισαν, να αναστείλουν για διάστημα ενός μηνός τις κύριες παραγωγικές τους δραστηριότητες, θέτοντας τους εργαζόμενους σε αυτές σε διαθεσιμότητα, από την 2α Απριλίου 2020 έως και την 3η Μαΐου 2020, ενώ παράλληλα και οι διοικητικοί υπάλληλοι των εταιρειών θα τεθούν σε καθεστώς μερικής απασχόλησης.

Μεγάλο είναι το πλήγμα για τον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας, καθώς τέσσερις επιχειρήσεις γνωστοποίησαν την αναστολή των εργασιών τους. Ειδικότερα, στις 18 Μαρτίου ανεστάλη η λειτουργία της Κλωστοϋφαντουργίας Ναυπάκτου, που λειτουργεί από το 1964.

Παράλληλα, η Βαρβαρέσος έθεσε σε καθεστώς αναστολής μέρος των εργαζομένων της έως την 30.04.2020 και ενημέρωσε ότι έχει καταρτίσει ολοκληρωμένο σχέδιο συνέχισης των εμπορικών δραστηριοτήτων της με στόχο να είναι συνεχώς δίπλα στους πελάτες της, προσαρμόζοντας το σχέδιο αυτό στις ανάγκες τους, σε αυτήν την πολύ δύσκολη συγκυρία. 

Η Φιερατέξ αποφάσισε η πλειονότητα του προσωπικού της να ενταχθεί στο πρόγραμμα αναστολής συμβάσεων εργασίας από 01/04/2020 μέχρι 15/5/2020 και ενημέρωσε ότι θα λειτουργήσει με προσωπικό ασφαλείας.

Τέλος, η Επίλεκτος έθεσε σε καθεστώς αναστολής τις συμβάσεις εργασίας μέρους των εργαζομένων της από 01.04.2020 και αναδιοργάνωσε την παραγωγική της λειτουργία και το δίκτυο διάθεσης των προϊόντων της, με σκοπό την απρόσκοπτη συνέχιση των εμπορικών δραστηριοτήτων της και την εξυπηρέτηση των πελατών της που αποτελούν μαζί με τους εργαζόμενους τους πυλώνες στήριξής της.

Στην αναστολή της λειτουργίας της προχωρά και η Μαλαματίνα. Όπως έχει επισημάνε το Reporter, τα ¾ του προσωπικού θα ενταχθούν στο μέτρο της αναστολής σύμβασης, μέχρι να περάσουν τα «σύννεφα» στην αγορά.  



 











 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 10:05 - 06 Απρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.