ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Cenergy: Συνεχίζεται η λειτουργία των εργοστασίων- Ευελιξία ζητούν Ιταλοί πελάτες

08:18 - 09 Απρ 2020 | Αναλύσεις
«Τα εργοστάσια παράγουν σε κανονικό ρυθμό, δεν υπάρχουν ακυρώσεις παραγγελιών, δεν αντιμετωπίζονται προβλήματα στις μεταφορές και τα logistics και δεν υπάρχει ως τώρα κρούσμα κορονοϊού μεταξύ των εργαζομένων». Αυτή την εικόνα έδωσε ο οικονομικός διευθυντής (Chief Financial Officer, CFO) της Cenergy Holdings, Αλέξανδρος Μπένος, κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της εταιρείας στους αναλυτές, το βράδυ της Τετάρτης.

Όπως ανέφερε ο κ. Μπένος, στον τομέα της σωληνουργίας, η κύρια δραστηριότητα σχετίζεται με μεγάλα έργα υποδομής τα οποία συνεχίζονται σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα. Δεν έχει παρουσιαστεί διαταραχή στις πληρωμές αλλά πελάτες από την Ιταλία ζητούν ευελιξία στις παραδόσεις. Στα προϊόντα που απευθύνονται στον τομέα των κατασκευών, δεν έχει εμφανιστεί ακόμα μείωση της ζήτησης, αλλά αναμένεται πτώση το επόμενο τρίμηνο.

Στα καλώδια επίσης, τα μεγάλα έργα συνεχίζονται, ενώ παραμένουν ενεργές και οι εμπορικές δραστηριότητες, με τις διαπραγματεύσεις να διεξάγονται εξ αποστάσεως. Στα καλώδια μέσης και χαμηλής τάσης που θα ανέμενε κανείς άμεσες επιπτώσεις, αντίθετα ο Μάρτιος ήταν καλός μήνας, ίσως επειδή οι πελάτες αποθεματοποιούν.

Συνολικά όπως είπε ο κ. Μπένος, οι επιπτώσεις θα εξαρτηθούν από τη διάρκεια του lock down και την αντίδραση των κυβερνήσεων. Ανέφερε πάντως ότι το επενδυτικό πρόγραμμα, με εξαίρεση τους τομείς έρευνας / τεχνολογίας, και συντήρησης / ασφάλειας των εγκαταστάσεων θα αναθεωρηθεί προς τα κάτω αλλά δεν θα αναβληθεί.

Υπενθυμίζεται ότι στο χαρτοφυλάκιο της Cenergy Holdings περιλαμβάνονται οι όμιλοι Σωληνουργεία Κορίνθου και Ελληνικά Καλώδια.

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.