ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Creta Farms: Η ημερομηνία-σταθμός και η σταδιακή ανάκτηση μεριδίων αγοράς

10:06 - 22 Απρ 2020 | Αναλύσεις
Creta Farms: Η ημερομηνία-σταθμός και η σταδιακή ανάκτηση μεριδίων αγοράς
Η επωνυμία των προϊόντων της Creta Farms φαίνεται να είναι ισχυρά καθιδρυμένη στη συνείδηση των καταναλωτών, όπως φαίνεται από την ανοδική πορεία της εταιρίας το τελευταίο διάστημα.

Σταδιακά, όπως αναφέρουν στελέχη της εταιρίας, ανακτά έδαφος. Μάλιστα η όλη προσπάθεια ενισχύθηκε κι από τον αυξημένο τζίρο των σούπερ μάρκετ όπου συνέρευσαν οι καταναλωτές προς αποθεματοποίηση. Έτσι, όπως αναφέρεται το μερίδιο αγοράς της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας έφτασε από το 3% που ήταν, στο 12%. 

Με βάση το σχέδιο που έχει εκπονήσει ο νέος επενδυτής η Impala Invest του Δημήτρη Βιντζηλαίου οι πωλήσεις της Creta Farms εκτιμάται ότι θα αυξηθούν από 46.663.528,09 ευρώ το πρώτο οικονομικό έτος του επιχειρηματικού σχεδίου σε 130.629.945,71 ευρώ το 11ο οικονομικό έτος του σχεδίου και ο ετήσιος ρυθμός αύξησης θα είναι 10,8%.

Επόμενος στόχος της νέας διοίκησης υπό το Δημήτρη Βιντζηλαίο είναι η ολοκλήρωση της διαδικασίας στο Πρωτοδικείο Ρεθύμνου για την έγκριση του σχεδίου εξυγίανσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες και με δεδομένο ότι αναμένεται άνοιγμα των Πρωτοδικείων έως το τέλος του μήνα το αργότερο έως τις 4 Ιουνίου είναι πιθανόν να έχει εκδικασθεί το αίτημα  της Creta Farms.

Σημειώνεται ότι η εκδίκαση είχε προγραμματισθεί αρχικά για τις 20 Μαρτίου. Στο μεταξύ η Επιτροπή Ανταγωνισμού ενέκρινε την απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου από τον όμιλο Bella, μέσω της θυγατρικής του Impalla Hellas, σε τμήμα του ενεργητικού και του παθητικού της Creta Farms, συμπεριλαμβανομένης της κατά 100% θυγατρικής Tετο-Φάρμα, κρίνοντας ότι είναι συμβατή με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις επιμέρους αγορές στις οποίες αφορά.

Υπενθυμίζεται ότι η κρητική εταιρία είχε οφειλές που ανέρχονται στα 162.943.437,49. Με την είσοδο της Impala υπάρχει συμφωνία για απομείωση των οφειλών κατά περίπου 65% ενώ  στην IMPALA HELLAS θα μεταβιβαστούν οφειλές ύψους 58,457 εκατ. ευρώ. Οι υπόλοιπες οφειλές ύψους 104.485.878,56 ευρώ θα παραμείνουν στην "παλιά" εταιρεία, ως μη μεταβιβαζόμενο παθητικό και θα ικανοποιηθούν από το προϊόν ρευστοποίησης του μη μεταβιβαζόμενου ενεργητικού.

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.