ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι σημαίνει η συμφωνία Σίδμα-Μπήτρου Κύριο

11:01 - 22 Απρ 2020 | Αναλύσεις
Τι σημαίνει η συμφωνία Σίδμα-Μπήτρου
Χρειάστηκαν πάνω από 4 χρόνια για να κλείσει η πρώτη μεγάλη συμφωνία συγχώνευσης στο κλάδο συρματουργίας. Ουσιαστικά είχαμε 2 εισηγμένες με υψηλό δανεισμό που ενώνονται για να αντιμετωπίσουν την επόμενη μέρα.

Μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας  η ΣΙΔΜΑ η οποία ελέγχεται μετοχικά από την Viohalco,  θα βρεθεί με θετικά ίδια κεφάλαια (από αρνητικά που είναι σήμερα) και με υποχρεώσεις που είναι εξυπηρετήσιμες, άρα φαίνεται πως ανοίγει το πεδίο για τη μελλοντική επαναφορά της μετοχής της από την «επιτήρηση» στην «κανονική διαπραγμάτευση» του ΧΑ.

Το συγκεκριμένο deal αναμένεται να επηρεάσει σημαντικά όχι μόνο τις δύο εμπλεκόμενες εταιρείες αλλά και το σύνολο του κλάδου εμπορίας σιδήρου, καθώς ΣΙΔΜΑ και Μπήτρος Μεταλλουργική αποτελούν δύο από τις τέσσερις μεγαλύτερες «δυνάμεις» του χώρου (οι άλλες δύο είναι Έλαστρον και Αφοί Κορδέλλου).

Ο κλάδος εμπορίας σιδήρου έχει πληγεί εντονότατα κατά τα χρόνια της οικονομικής κρίσης και εκτιμάται ότι η συγκέντρωση δυνάμεων πιθανόν να βοηθήσει στην εκλογίκευση του ανταγωνισμού, σε μια αγορά που χαρακτηρίζεται από πιεσμένα περιθώρια και μεγάλα περιθώρια πιστώσεων.

Ο κλάδος μάλιστα αντέδρασε πρόσφατα έντονα, μετά την απόφαση της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά τη ρύθμιση περί επιταγών.

ΑΝΕΣΤΗΣ ΝΤΟΚΑΣ

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.