ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Forthnet: Σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις πιστώτριες τράπεζες και BC Partners

21:43 - 24 Απρ 2020 | Αναλύσεις
Forthnet: Σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις πιστώτριες τράπεζες και BC Partners
Σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με την βρετανική επενδυτική εταιρεία BC Partners αναμένεται να προχωρήσουν οι πιστώτριες τράπεζες (Πειραιώς, Εθνική, Alpha και Αττικής) της Forthnet.

Σημειώνεται ότι η BC Partners είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτηση των δανείων της εταιρείας τηλεπικοινωνιών πριν από λίγες ημέρες, όπου στο παιχνίδι βρίσκονταν η επενδυτική εταιρεία Duet Private Equity και ο όμιλος ΑΝΤ1.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες οι τράπεζες, αποφάσισαν να συνεχίσουν με την βρετανική εταιρεία. Τη διαδικασία για λογαριασμό των τραπεζών τρέχει η Nomura.

Υπενθυμίζεται πως οι τρεις βασικές πιστώτριες τράπεζες ελέγχουν και ποσοστά του μετοχικού κεφαλαίου της Forthnet (Πειραιώς 13,6929%, Εθνική 11,01% και Alpha 7,69%).

Οι προτάσεις αφορούν την εξαγορά τραπεζικών υποχρεώσεων της Forthnet που είναι της τάξης των 310 εκατ. ευρώ. Στις υποχρεώσεις της Forthnet περιλαμβάνεται και μετατρέψιμο ομολογιακό δάνειο, που δίνει τη δυνατότητα στον αγοραστή του να ελέγξει έως και το 40% σχεδόν του μετοχικού κεφαλαίου σε περίπτωση εξάσκησής του.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.