ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Societe Generale: Οι ελληνικές μετοχές που θα βρεθούν εκτός MSCI

16:11 - 07 Μαϊ 2020 | Αναλύσεις
Societe Generale: Οι ελληνικές μετοχές που θα βρεθούν εκτός MSCI
Την αφαίρεση των μετοχών τριών ελληνικών συστημικών τραπεζών, αλλά και άλλων δύο μετοχών, από τον δείκτη MSCI Aναδυομένων Αγορών αναμένει η Societe Generale, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Ειδικότερα, στην αναθεώρηση που αναμένεται στις 12 Μαΐου, η SocGen αναμένει την αφαίρεση των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας, Alpha Bank, Εurobank, αλλά και των Titan Cement και Motor Oil Hellas.

Σύμφωνα με το γαλλικό επενδυτικό οίκο, από την αναθεώρηση της σύνθεσης των δεικτών, ο μεγάλος κερδισμένος μπορούσε να είναι η μετοχή της Mytilineos, με την προσθήκη στον δείκτη.

Στην ανάλυσή της, η SocGen παρατηρεί ότι οι υποβαθμίσεις μετοχών σε δείκτες μικρότερης κεφαλαιοποίησης θα είναι περισσότερες μεταξύ των αναδυομένων αγορών και κυρίως σε Ελλάδα, Αργεντινή, Ινδονησία, Κορέα Πολωνία, Νότιο Αφρική και Ταϊλάνδη.

Ωστόσο, «στη διαδικασία αξιολόγησης, η MSCI θα μπορούσε να αποφασίσει να ματαιώσει την αξιολόγηση, εάν επικρατήσουν εξαιρετικές συνθήκες στις αγορές». Για την αναπροσαρμογή στις συνθέσεις των δεικτών η MSCI λαμβάνει υπόψη τη λειτουργία των αγορών, ρευστότητα και διαθεσιμότητα στοιχείων.

Τέλος, όπως επισημαίνει η SocGen, παρά τη σχετική ανάκαμψη και σταθερότητα, οι μεταβολές κυριαρχούνται από διαγραφές λόγω της μειωμένης κεφαλαιοποίησης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.